- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak „nestao“ usred turnira i zabrinuo Ivaniševića: „Nismo znali šta se dešava“

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković očitao je lekciju Karlosu Alkarasu i Janiku Sineru u polufinalu i finalu Završnog mastersa u Torinu, a njegov trener Goran Ivanišević posle titule otkrio je da Đokovića nije video posle poraza od Janika Sinera u grupnoj fazi.
Bukvalno je Novak „nestao“ na jedan dan. Barem iz ugla njegovih trenera. Bili su u rebusu i razmišljali da li da se uopšte spremaju za meč protiv Hurkača.
„Kako ja da se ljutim na najboljeg igrača u istoriji? Mogu samo da se ljutim kad bez razloga viče na nas. Uvek se trudi da pobedi, nije lako sa njim kad izgubi. U utorak je lako izgubio meč, u sredu ga uopšte nismo videli, tek u četvrtak, nismo znali šta se dešava. Nismo znali da li idemo kući, da li se zagrevamo za Hurkača, samo smo sedeli. Onda smo saznali da će da igra. Čim mu tu nešto 'klikne', kao svako ljudsko biće, bori se sa sobom, donosio je dobre odluke, ostao smiren. Tri Grend slema je osvojio, prvi je, ima motivaciju. Sa porodicom sam bio u šopingu, za mene je ta sreda bila lepa i opuštena. Sad sam ovde sa vama i slavim", rekao je Ivanišević.
A, onda je sve promenilo.
„Vidite u njegovim očima promenu, u svlačionici, na treningu, traninzi su pozitivni. Kada je izašao na teren protiv Alkarasa, od prvog poena je bodrio sebe, stegnuta pesnica bila je tu. Ne možete da dobijete Karlosa tek tako, jeste promašivao mnogo, ali čak i da igra sa levom rukom, teško ga je dobiti tako lako".
Govorio je Ivanišević i o finalu i lakoj pobedi Đokovića nad Sinerom.
„Novaka teško možete da dobijete dva puta u istoj nedelji. Taktički je igrao drugačije nego u utorak, Janik je imao veliki pritisak i Đoković je to iskoristio. Ako sumnjate imalo u sebe protiv Novaka, onda to nije dobro za vas. Kao kada se suočite sa lavom, poješće vas za dve sekunde."
Novak Đoković je otkrio da je saradnja sa njegovom ekipom bila jako važna, te da mu je bilo potrebno malo da odmori od svega.
„Uloga tima uvek je velika, bilo je tako i ove nedelje, psihički sam prolazio kroz tri-četiri izazovna dana posle Runea, bio sam pola na turniru, pola van njega, tako sam se osećao, odrazilo se to na moju igru. Kad sam saznao za polufinale, tada sam uključio onaj 'moćni mod', dodatni pogon u motorima i odigrao dva najbolja meča u sezoni. Što se budućnosti tiče, ovakav tim planiram da ostane, pričamo, pregovaramo, nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom sastavu, imamo odlične rezultate. Sport je individualan, igrač odlučuje kako će sprovesti plan, tu postoji mnogo sati uloženih u pripremu i poravak, njihova uloga je krucijalna", rekao je Novak.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
SPORT
Istupi, prekrsti se i kreni /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala