- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: Zapad nema za siromašne, ali ima za isporuke oružja u zone sukoba

© AP Photo / Bebeto MatthewsStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
Realizacija jednog od glavnih zadataka Ciljeva u oblasti održivog razvoja UN – iskorenjivanje siromaštva – usporena je zbog destruktivnih akcija zapadnih zemalja, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.
„Realizacija glavnog zadatka sa dnevnog reda, iskorenjivanja siromaštva, stagnira. Osim posledica pandemije, to je uslovljeno ozbiljnim makroekonomskim pogrešnim procenama Zapada, sve većoj politizaciji međunarodnog razvoja od strane velikih zemalja, između ostalog i time što kolektivni Zapad nastavlja sa praksom prinudnih nezakonitih mera koje nanose štetu dobrobiti običnih građana u najugroženijim zemljama i koje vode podeli svetske trgovine i ograničenog pristupa investicijama i tehnologijama“, rekao je Nebenzja na otvorenoj debati u SB UN na temu „Promovisanje održivog mira kroz zajednički razvoj“.
On je dodao da razvijene zemlje ne ispunjavaju svoje obaveze da pomognu Globalnom jugu u razvoju, ali zato „sa spremnošću povećavaju isporuke naoružanja u zone sukoba, a profit od toga dobijaju zapadne kompanije oružja“.
„Pritom, razvojna pomoć zapadnih donatora često je praćena njihovim mešanjem u unutrašnja pitanja zemalja u razvoju u vidu zahteva da se sprovedu odgovarajuće socijalno-ekonomske ili čak političke promene“, ocenio je Nebenzja.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
RUSIJA
Zapad priznao poraz u sankcionom ratu protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala