- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otvoren stadion „Lagator“ za ponos Loznice

© Foto : FSSFudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, otvorio je u subotu novoizgrađeni stadion u Loznici, koji je izgrađen po najvišim UEFA standardima. Vučić je obišao novi stadion sa Draganom Džajićem, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije.
Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra, a stadion može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.
Vučić je rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA.
Kako je rekao, otvaranje stadiona je kasnilo zato što su postojali problemi sa hibridnom travom, odnosno da se prirodni deo te trave nije "primio" kako treba, ali da je i taj problem rešen.
„UEFA je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su su sva tri nova stadiona u Srbiji - loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima UEFA“, rekao je predsednik Srbije.
Kako je ocenio, kašnjenje od dva, tri ili četiri meseca nije preveliki problem, kada se uzme u obzir da su, kako kaže, neki drugi kasnili i po 40 godina sa izgradnjom stadiona.
Predsednik Srbije najavio je i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu. U novi Čair trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra.
Prva utakmica na novom stadionu u Loznici biće odigrana istog dana kada je i otvoren, od 17.00 časova između domaće fudbalskih klubova Loznica i Vrelo.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
SPORT
Albanska provokacija: Plasman na EP slavili u duksu sa likom vođe OVK /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala