- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Albanska provokacija: Plasman na EP slavili u duksu sa likom vođe OVK /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
Ne može bez skandala i provokacije u režiji Albanaca. Plasman na Evropsko prvenstvo izboren remijem u Moldaviji (1:1), reprezentativac Ilber Ramadani proslavio je u duksu koji je na sebi s prednje strane krasio lik bivšeg vođe ozgloglašene odbranilačke vojske Kosova (OVK) – Adema Jašarija.
Jasno je da takvim stvarima apsolutno nije mesto u sportu, pa bi tako u najkraćem roku mogla da usledi reakcija Evropske kuće fudbala, koja strogo zabranjuje mešanje politike u sport.
To nije prvi put da fudbaleri poreklom sa Kosova i iz Albanije „promovišu“ Adema Jašarija, koji je ubijen tokom oružanih sukoba sa srpskim snagama pre više od 20 godina.
Identična provokacija usledila je i u režiji Granita Džake koji igra za Švajcarsku, jer je trijumf „sajdžija“ nad Srbijom na Svetskom prvenstvu u Kataru proslavio sa dresom na kojem je bilo ispisano prezima ozloglašenog lidera terorističke vojne formacije OVK.
Kada je u pitanju fudbal, Albanci su odličnim partijama apsolutno zaslužili da se nađu na završnoj kontinentalnoj smotri, i to kao trenutno prvoplasirana reprezentacije u Grupi E. Imaju 14 bodova iz sedam utakmica, druga je Češka sa dva manje, a treća Poljska sa 11 bodova i utakmicom više.
Albanci su u meču devetog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstco u Nemačkoj 2024. godine, vodili protiv Moldavije golom Cikalešija iz 25. minuta, da bi tri minuta pre isteka regularnih 90. Baboglu pogodio za izjednačenje.
Ipak, to nije uticalo da Albanija ne ostvari cilj sa kojim je stigla u Moldaviju, a to je bod, dovoljan za plasman na Evropsko prvenstvo.
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
SPORT
Da li je Piksi obradovao ili zabrinuo Srbiju – „Niko nema pravo da se ljuti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala