- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak i Srbija u velikoj prednosti – Britanci desetkovani

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, nastupiće na Dejvis kupu sa reprezentacijom Srbije, a čini se da je put ka polufinalu potpuno otvoren, jer je velika Britanija ostala bez trojice najboljih tenisera. Poslednji je zbog povrede otpao nekadašnji svetski broj 1 Endi Mari.
Srpske tenisere predvođene Novakom Đokovićem u Malagi čekao je veliki izazov jer je uz najboljeg na svetu, Dušanu Lajoviću, Miomiru Kecmanoviću i Laslu Đereu trebalo da se suprotstave Kameron Nori, Danijel Evans i proslavljeni Endi Mari.
Od svih Britanaca u najboljoj formi bio je Evans međutim u prvom kolu turnira u Beču protiv Frensisa Tijafoa, Britanac je pri vođstvu od 4:1 morao da preda meč zbog povrede.
Anketa
Ko osvaja Završni turnir u Torinu?
Ispostavilo se da će ga ona odvojiti i od Dejvis kupa, a to nije kraj glavoboljama za reprezentaciju Velike Britanije.
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
SPORT
Neočekivani scenario kom se Torino nije nadao
Endi Mari posle ranog poraza u Parizu od Aleksa de Minora izjavio je da nije siguran da će igrati protiv Srbije na Dejvis kupu, da bi u nedelji Završnog mastersa doživeo lakšu povredu ramena na treningu, posle čega su britanski mediji objavili da će propustiti duel sa Srbijom. Oglasio se zatim i Mari, potvrdivši da definitivno neće biti u stanju da predstavlja Veliku Britaniju u bitnim mečevima.
Najbolje rangirani Britanac na spisku je Kameron Nori koji nije u formi, a sada ga muči i povreda pa je tako iako se nije oglasio i on pod upitnikom za četvrtfinalni meč protiv Srbije.
Jedina slamka spasa Britancima bi mogao da bude dubl u kom bi mogli da igraju Ben Skapski, Džo Salisburi i Džejmi Mari, međutim ostaje problem singl jer su u prvih sto na ATP listi još samo Džek Drejper i Lijam Broudi.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Zverev savladao Rusa i došao do novca i bodova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala