- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neočekivani scenario kom se Torino nije nadao

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković i Karlos Alkaras
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
Završnim mastersom u Torinu biće spuštena zavesa na sezonu u singl konkurenciji, a u subotu su na programu oba polufinala. Prvo će na teren Danil Medvedev i Janik Siner (14.30), a noć je rezervisana za spetakl i okršaj dvojice zvanično najboljih na planeti – Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa – 21.00.
Rus Medvedev igra fantastičan tenis, pao je samo pred Špancem, ali je prethodno već obezbedio plasman u polufinale turnira u Torinu, dok je malo ko očekivao scenario je spojio Srbina i Španca pre finala.
Prethodna četiri susreta Đokovića i Karlosa Alkarasa bila su istinski trileri, spektakli, a odnos po broju pobeda je izjednačen.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
SPORT
Jokić pokazao ko vodi glavnu reč u Americi
Novak je pao u finalu Vimbldona posle drame u pet setova, ali je slavio prethodno u Parizu u polufinalu Rolan Garosa, bio je bolji od njega i u istorijskom duelu u finalu Sinsinatija, gde je meč u tri seta trajao čak tri sata i 50 minuta. Španac je bio koban po Noleta u polufinalu Mastersa u Madridu, ali je jasno da će njih dvojica servirati publici u Torinu novi spektakl kada budu ukrstili reket od 21 čas.
Taj susret moći ćete da pratite uživo u tekstualnom prenosu uz Sputnjik sport.
Novak je vodio svojevrsni „rat“ sa italijanskom publikom tokom meča sa Janikom Sinerom, kada je publika konstantno zviždala, na šta Srbin nije ostao imun, te je u jednom trenutku simulirao da je dirigent i pokušavao je njihovu mržnju da pretvori u muziku i simfoniju, ali na kraju nije uspeo da savlada Sinera.
Anketa
Ko osvaja Završni turnir u Torinu?
Siner će sada imati težak zadatak u polufinalu protiv nezgodnog Rusa Medvedeva koji igra fanastično na betonskoj podlozi, pa je jasno da će i taj prvi polufinalni dvoboj biti najbolje što tenis u ovom trenutku može da ponudi.
Ono što je najvažnije, jeste da je Novak Đoković prilikom dolaska u Torino uspeo da ispuni jedan od ciljeva i da rekordni osmi put godinu završi kao prvi na svetu.
Đoković je takođe obestio 400+ nedelja na vrhu ATP rang liste, a osvajanje trofeja na Zavšrnom mastersu sedmi put, što nikada nikom nije pošlo za rukom, bio bi šlag na torti.
Jer, u 36. godini igrati četiri Grend slem finala, osvojiti tri najveća pehara, okončati godinu kao prvi na svetu još jedno, i boriti se za pehar na Završnom mastersu, to može samo najveći svih vremena – Novak Đoković.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Zverev savladao Rusa i došao do novca i bodova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala