- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak tražio pauzu da razbije ritam“ – kritika za Srbina i oda Federeru i Nadalu

© Marco AlpozziNovak Đoković - Janik Siner
Novak Đoković - Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
Teniski meč između Novaka Đokovića i Janika Sinera u Torinu izazvao je pažnju zbog sjajne forme srpskog i italijanskog asa. Domaća publika dobila je ono što je htela, Sinera kao pobednika, ali čini se da to nije bilo dovoljno pa je Adrijano Panata, bivši teniser, uvećao Janikovu pobedu govoreći o tome da je Novak tražio pauze kako bi razbijao ritam.
Znao je Novak Đoković vrlo dobro da ga čeka fudbalska atmosfera na meču protiv Janika Sinera, ali zvižduci na servis srpskog asa i aplauzi na poene italijanskog bili su toliko bučni da je to bilo teško očekivati.
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Rubljov eliminisan u Torinu – Alkaras se probudio: Rasplamsava se borba za polufinale
Buka je postala još glasnija kada je srpski teniser u pauzi između prvog i drugog seta zatražio da ode do toaleta.. Dobio je zvižduke, a potom i kritike i to od čuvenog Adrijana Panate, bivšeg Grend slem šampiona iz Italije.
„Kladim se da je tražio pauzu da razbije ritam, on to uvek radi. Ali kako god, Sineru ne smeta, on ostaje miran“, rekao je Panata.
Kasnije je Đoković morao da potraži i pomoć fizioterapeuta, to je bilo između dva gema, trajalo je jako kratko, ali je i ta situacija zasmetala šampionu Rolan Garosa iz 1976. godine.
„Ovo je druga faza, prvo ide u toalet pa fizioterapeut. On sve pokušava. Uopšte mi se ne sviđa ovakav stav.Da li ste nekada videli Federera ili Nadala da se ponašaju kao Đoković? Da li ste videli takve gestikulacije prema publici, bez obzira na to što navijaju protiv vas?“, dodao je Panata.
Deo njegove zamerke odnosio se i na to što je Novak dirigovao publici dok mu je zviždala. Srpski as nije uputio nijednu ružnu reč, ironično se smejao, a svakako je teško očekivati da u tako vreloj atmosferi prvi reket sveta ostane potpuno imun. Reakcija poput ironičnog osmeha i dirigovanja bila je blaga za ono što je dobijao od publike.
Novak Đoković - Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Novak otkazao trening pred odlučujući meč
Novak Đoković Holger Rune Torino - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Rune: Ne, nisam kao Novak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala