- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rune: Ne, nisam kao Novak

© AP Photo / UnsplashNovak Đoković Holger Rune Torino
Novak Đoković Holger Rune Torino - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
Pratite nas
Već nekoliko puta Novak Đoković isticao je da ga Holger Rune podseća na njega po stilu igre. O toj temi govorio je i prilikom dolaska u Torino, a potom i posle meča sa mladim Dancem, koji se na iznenađenje ne slaže sa srpskim asom.
Upitan je Novak Đoković na konferenciji pred početak završnog turnira da li bi voleo da trenira Holgera Runea, a srpski as je u šali istakao da nije siguran da li će Danac igrati toliko dugo. Osim toga pohvalio je Holgera i u poredio ga sa sobom.
„Boris Beker je sjajan trener i sjajna osoba za Holgerov tim. Tu je, sluša nas, pa moram da pazim šta pričam. Da, rekao sam da je naš stil igre dosta sličan, krećemo se dobro, branimo se, kompletan je igrač. Na terenu donosimo intenzitet i energiju i radujem se našem meču. Svaki put je bilo neizvesno, očekujem tako i sada“, rekao je Novak.
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Dirigent Teo prvi put pred medijima od dolaska u Zvezdu
Bilo je neizvesno, meč je trajao preko tri sata, ali Rune se posle poraza nije složio sa najboljim teniserom sveta.
„Ne. Naravno, prihvatam kompliment, ali ne verujem u to da sam kao Novak.. Dobro je da te porede sa njim, on je jedan od najboljih tenisera na svetu. Fizički, osećao sam se dobro. Igrali smo tri sata i osećam to, ali verujem da je i kod njega tako. Bio je spreman da nastavi, ali do toga nije došlo. Ja sam pokušao da rasporedim svoju energiju na najbolji mogući način. Pokušao sam da je ne koristim nepotrebno, da ostanem smiren i igram tenis kako želim“, rekao je Rune.
Srpski as slavio je u prvom taj-brejku, ali ne i u drugom, a onda je dodao gas u završnici odlučujućeg seta.
„Bio je to dobar meč. Obojica smo odlično počeli dobro na servisu. Uspeo sam da napravim brejk rano, ali mi je ubrzo uzvratio. U prvom setu smo bili izjednačeni. Mislim da sam imao šansu u drugom setu da dođem do 3:0, ali nisam. Uspeo je da se vrati, neizvestan set. Uspeo sam da uzmem drugi i unesem neizvesnost. Još jedna sjajna bitka sa Novakom“, dodao je danski teniser.
Rune je ponosan jer je uprkos porazu pokazao sjajnu igru i po njegovom mišljenju bolju nego nedavno u Parizu.
„Imali smo sjajne mečeve. Nažalost, nisam uspeo da pobedim danas. Tako je kako je. Moram da idem napred, zadržim ono sa čime sam zadovoljan i popravim ono sa čime nisam. Mislim da je ovaj meč bio na višem nivou nego onaj u Parizu. Ponosan sam na to. Rezultat je sličan, Novak je sjajan igrač“, zaključio je Rune.
Novak Đoković Holger Rune Torino - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Kako Novak može do polufinala u Torinu
Novak Đoković - Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Mašina je zakazala – Novak u klinču sa sudijom: „U redu, tako igramo...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala