- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dirigent Teo prvi put pred medijima od dolaska u Zvezdu

© Foto : ABA ligaMiloš Teodosić
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
Pratite nas
Miloš Teodosić, košarkaš Crvene zvezde, kog je trener Janis Sferopulos nazvao dirigentom zbog odlične parijte, prvi put se obratio medijima od dolaska u klub, i to posle ubedljive pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi.
Zvezda je slavila sa 87:56, a Teodosić je bio dirigent pobede sa 18 poena za nešto manje od 20 minuta provedenih na terenu.
Teodosić se nije dosad obraćao, kao što to nije činio ni ranije kada je gostovao u Beogradu kao igrač Virtusa, ali je sada napravio izuzetak.
„Bitna pobeda, odlična utakmica, generalno mislim da smo u odbrani odigrali sjajno, to je način kako treba da igrao u nastavku sezone i na to sam najponosniji“, naveo je Teodosić.
Kako je istakao, ekipa igra dobro od početka sezone, ali nije imala sreće, iskustva i znanja.
„Partizan, Žalgiris, gubili smo bezveze. Treba da ostanemo pozitivni, da gledamo napred i mislim da je to pravi put. Fener nije odigrao kako igra, nismo im ni mi dozvolili, oni su imali malo lošiji dan, budimo iskreni, ali sigurno da je ovo jedna od najboljih utakmica otkako sam ja u Zvezdi“.
Nema vremena za slavlje, već sledi put u Pirej na duel sa Olimpijakosom u četvrtak, ekipom za koju je Teodosić vezan vremenom provedenim u njenom dresu.
„Većina igrača voli više da igra nego da trenira, teško je, ali kako nama tako i drugima, treba da se privikavamo, profesionalci smo, šta da radimo... Meni protivnički navijači ne stvaraju pritisak, ja sam sebi stvaram pritisak da budem što bolji. Emotivno sam vezan za Olimijakos, nadam se da ćemo uživati u utakmici i da ćemo odigrati kao protiv Fenera“.
Pod znakom pitanja za naredni duel su Teodosićeve kolege sa spoljnih pozicija, Šabaz Nejpir i Jago Dos Santos koji su se povredili tokom meča sa Olimpijakosom.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Srpsko veče u Americi: Jokićevo novo MVP izdanje – Vasin rekord i sjajni Bogdan
„To je već onda pet igrača koji su povređeni, nije mala stvar, to me brine, dosta je utakmica, rotacija, nadam se da će Šabaz moći da igra one tamo nedelje, ne znam za Jaga, ali to nas brine jer se krati rotacija“, zaključio je Teodosić.
Grk na klupi Crvene zvezde Janis Sferopulos nahvalio je Teodosića zbog svega prikazanog u dvoboju sa turskim predstavnikom, koji je razbijen u Beogradu.
„Teodosić je maestro. On je dirigent orkestra. Može da igra i u odbrani, i u napadu i radi neverovatne stvari na terenu. Nije ovo prva utakmica da je odigrao dobro u defanzivi. Pokazao je protiv Fenerbahčea da može da igra u oba pravca“, istakao je Sferopulos.
Crvenu zvezdu već u četvrtak očekuje novi meč u Evroligi, a rival će joj biti Olipijakos u Pireju.
Crveno-beli posle osam odigranih kola imaju učinak tri pobede i pet poraza, te zauzimaju 14. poziciju u elitnom takmičenju.
Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Američko ludilo – dva minuta, nula poena, davljenje i tri isključenja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala