Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Slađanu Trajkoviću ponovo produžen pritvor

Pratite nas
Srbinu Slađanu Trajkoviću ponovo je, na još dva meseca produžena mera pritvora potvrdio je njegov advokat Dejan Vasić.
Prema njegovim rečima uprkos mnogim drugim slučajevima gde je mera pritvora ublažavana Slađanu Trajkoviću je ponovo produžen pritvor.
„Slađanu Trajkoviću produžena je mera sudskog pritvora za još dva meseca. 15. februara biće puna godina kako je Slađan pritvoren. Odbrana je od suda tražila ublažavanje ove mere, u skladu da dosadašnjom praksom na Kosovu za ovu vrstu krivičnih dela, obzirom da su mnogi dosadašnji slučajevi uspešno sprovedeni obranom sa slobode. Moj branjenik i ja snažno smo motivisani da na predstojećem glavnom pretresu pokažemo neosnovanost optužbi. Ovu argumentaciju predočiću Apelacionom sudu u žalbi koju ću podneti blagovremeno“, naveo je Vasić.
Slađanu Trajkoviću prištinsko specijalno tužilaštvo na teret stavlja optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.
Uhapšen je nakon što je zajedno sa svojim kolegama srpske nacionalnosti napustio službu u Kosovskoj policiji, a njegov Vasić kao njegov advokat često je zahtevao da se u odlučivanju mere protiv Trajkovića u obzir uzme i činjenica da je njegovo zdravstveno stanje izuzetno loše.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala