- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čelendž, video provera i reakcija italijanske publike – šta se desi kada se „dete“ zaigra /video/

© AP Photo / Antonio CalanniHolger Rune
Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Kada su u teniskom kvizu pred početak završnog mastersa u Torinu teniseri odogvarali na pitanje ’ko najviše igra psihološke igrice', mnogi se naveli mladog Holgera Runea, a samo nekoliko dana kasnije Danac je pokazao šta to znači. Na zanimljiv način pokušao je da spreči da izgubi pone protiv Janika Sinera, ali Oreli Tort mu nije dopustila.
Ako želite da igrate „prljavo“ protiv Janika Sinera pred domaćom publikom u Torinu morate se spremiti na to da nećete proći dobro i da nećete biti ispraćeni aplauzom. Nije to znao mladi Holger Rune koji se prevario i pokušao da spasi već izgubljen poen.
Rune je servirao, a onda kada je video da neće stići Sinerov ritern kako treba pozvao je čelendž. Sudija naravno to nije dozvolila jer je Danac reagovao prekasno. Run je time želeo da dobije drugi servis ili ponovi poen, a ovako ga je izgubio što mu je postalo jasno da će se desiti odmah posle riterna.
Odmah je ušao u raspravu sa Oreli Tort, a onda je zatražio video snimak da se pogleda situacija da li je zakasnio sa čelindžom što jeste bio slučaj.
Publika je na njegovu raspravu reagovala izuzetno burno, zvižduci su bili preglasni toliko da je sudija tražila da prekinu ukoliko žele da nastave da gledaju tenis. Uspela je nekako da stiša pometnju, a onda iznervirani Rune uspeo da spase brejk loptu asom.
Sličnu psihološku igricu Rune je igrao u četvrtfinalu mastersa protiv Đokovića kada je tražio da se proveri prethodni udarac kada je video da je naredna loptica otišla u aut.
Karlos Alkaras i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Alkaras je „usporio“ – ali Medvedev neće: „Ugledam se na Novaka“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Novak čeka protivnika u polufinalu: Drama u drugoj grupi – Danil i Saša mogu Alkarasa da pošalju kući
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala