- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Besplatni lekarski pregledi u KBC Kosovska Mitrovica

© Sputnik / Teodor AnastasijevićVozila Unmika ispred KBC Kosovska Mitrovica
Vozila Unmika ispred KBC Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Besplatni preventivni pregledi koji su tokom ovog meseca organizovani u više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, i ove nedelje biće organizovani u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica izjavio je zamenik KBC Dragiša Milović koji je pozvao građane da dođu i iskoriste ovu akciju kako bi proverili svoje zdravlje.
Ove nedelje će prema Milovićevim rečima građani moći da prekontrolišu opšte zdravlje, a na raspolaganju će im biti lekari iz KBC u Kosovskoj Mitrovici.

„Građani će moći da izmere telesnu težinu, odrede stepen uhranjenosti, izmere krvni pritisak, nivo šećera, glikoliziranog hemoglobina kao i da provere lipidni status. Pregled može da se obavi bez zakazivanja u periodu od 8 do 14 sati“, kazao Milović.

Besplatni pregledi će biti organizovani u nedelju 19. novembra, a ovo je samo nastavak akcije koja je organizovana i prethodnih vikenda kada su građani na različitim odeljenjima mogli da sa najboljim lekarima razgovaraju o svom zdravlju i dobiju adekvatne savete i terapiju ukoliko je ona potrebna.
„Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Tokom ovog i prethodnog meseca organizovani su ultrazvučni pregledi dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi“, zaključio je Milović.
Stigli lekovi u KBC Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SRBIJA
Posle šest dana čekanja na odluku Prištine, konačno stigli lekovi u Kosovsku Mitrovicu i Gračanicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala