Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Posle šest dana čekanja na odluku Prištine, konačno stigli lekovi u Kosovsku Mitrovicu i Gračanicu

© Sputnik / Teodor AnastasijevićStigli lekovi u KBC Kosovska Mitrovica
Stigli lekovi u KBC Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
Pratite nas
Prvi kamion sa lekovima i medicinskim materijalom, koji je pre nedelju dana poslat iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju, stigao je oko 17 časova u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici. Nešto kasnije lekovi su dopremljeni i u Gračanicu.
Kako javlja dopisnik Sputnjika iz Kosovske Mitrovice, u toku je skladištenje infuzionih rastvora koji su stigli prvim kamionom a očekuje se da stignu i šleperi sa ostalim medikamentima.
U južnu srpsku pokrajinu su u petak uveče stigla tri šlepera i to je prva pošiljka posle dve godine i tri meseca iz Srbije zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji, nakon velike diplomatske aktivnosti Beograda da se prevaziđu administrativne prepreke koje je nametnula Priština.
Šleperi sa medikamentima su prvobitno poslati na Carinski terminal u Prištini, da bi danas, posle više od šest dana, u popodnevnim časovima pristigli u Severnu Mitrovicu.

Lekovi stigli i u Gračanicu

Šleper sa lekovima stigao je večeras i u Gračanicu.
Kako je istakao direktor Kliničko-bolničkog centra Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici, profesor dr Bratislav Lazić, lekovi su stigli u poslednjem trenutku. U bolnicu su stigle velike količine infuzionih rastvora i drugih neophodnih medikamenata.
„Stigla je velika isporuka lekova, prvi put posle nešto više od dve godine. Veoma važna isporuka lekova, koja je stigla u zadnjem trenutku. Dobili smo lekove koji su nam najneophodniji da možemo da nastavimo sa stabilnim funkcionisanjem u lečenju našeg stanovništva“, rekao je dr Lazić.
Zahvalio je Vladi Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiji, na uloženom trudu.
„Očekujemo da će se ubuduće isporuke lekova nastaviti u koninuitetu“, dodao je dr Lazić.
Napomenuo je da je KBC, iako više od dve godine nije bilo isporuke lekova, zahvaljujući Srbiji koja je o tome vodila računa, bio dobro snabdeven.
„Uspeli smo da u dobroj meri prevaziđemao veoma dugačak i za nas neprihvatljiv period bez redovnog sanbdevanja i da bez zastajkivanja pružamo zdravstvene usluge stanovništvu“, dodao je dr Lazić, preneo je „Kosovo onlajn“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala