- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemci prisluškivali Piksija i „oteli“ mladog Srbina

© AP Photo / Tom WellerAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
Pratite nas
Samo dva dana nakon što je Dragan Stojković Piksi govorio o mladom fudbaleru Aleksandru Pavloviću i tome da bi on jednog dana mogao da obuče nacionalni dres Srbije, fudbaler Bajerna ipak se kako deluje odlučio za reprezentaciju Nemačke do 20 godina.
Talentovani Aleksandar Pavlović rođen 2004. godine ima srpsko poreklo, a rođen je u Minhenu pa je tako nepoznanica za koju će reprezentaciju mladi vezista igrati.
Međutim, naziru se znakovi koji ukazuju na to da će Pavlović koji je nedavno debitovao za Bajern nositi dres Nemačke, jer se pojavio na treningu reprezentacije Nemačke do 20 godina.
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Rubljov eliminisan u Torinu – Alkaras se probudio: Rasplamsava se borba za polufinale
Pre samo dva dana talentovani Aleksandar nije bio član kako srpske tako ni nemačke reprezentacije, a tada je o njemu govorio selektor srpskog tima Dragan Stojković Piksi. Nemci kao da su prisluškivali...
„Od njega zavisi, što se nas tiče - mi smo spremni da izađemo u susret. Želimo svakom detetu našem da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao u "A" tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, da ga iz bolnice rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u A tim, kao Pele. Što se nas tiče, mi smo otvoreni kao što se tiče Ugrinića. Sačekali su i nikakav problem. Nije da mi nismo hteli, ponudili, ali odlučili su drugačije i sve najbolje. Nije nikakav problem. Tako da Pavlović ima potencijal ako je potpisao sa Bajernom, ali na njemu je da se pokazuje i dokazuje, da li će igrati i pratimo“, rekao je o njemu Piksi na konferenciji za medije pred meč sa Belgijom.
Talentovani 19-godišnjak nedavno je sa Bajernom potpisao ugovor do 2027. godine, a za njega je lepe reči imao i Jan Kristijan Dresen, izvršni direktor nemačkog kluba.
„Aleksandar je naše dete, koje je ostvarilo san da zaigra u Bajernu. Mi kao klub želimo da imamo što više ovakvih priča“, rekao je Jan Kristijan Dresen.
Priliku da debituje za prvi tim Bajerna fudbaler srpskog porekla dobio je na utakmici protiv Darmštata.
Srbija - Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Poznata sudbina prijateljske utakmice Srbije i Belgije
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Srbiju dočekali problemi u Briselu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala