- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Nakon „Heroja Halijarda“ Radoš Bajić priprema novi film - „Čuvar ikone Svetog Đorđa”

© IGOR PAVICEVIC/fotografija dobijena zahvalnošću Kontrast studiosŽarko Laušević i Radoš Bajić tokom snimanja
Žarko Laušević i Radoš Bajić tokom snimanja - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Nakon uspeha igranog filma „Heroji Halijarda“, koji je još uvek na repertoaru bioskopa širom zemlje, ekipa produkcije „Kontrast Studios“ uveliko radi na pripremi novog filmskog projekta, koji nosi naziv „Čuvar ikone Svetog Đorđa“.
Reč je o društveno-angažovanom projektu, koji se bavi problemom odumiranja modernog srpskog sela, sučeljenog sa značajnim problemom depopulacije ruralnih sredina, koja je uslovljena različitim okolnostima u kojima priroda, vrlo često „pobeđuje“ čoveka.
Tim povodom su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor „Kontrast Studiosa” Nedeljko Bajić potpisali Protokol o saradnji na realizaciji ovog igranog filma.
Autor i scenarista filma je Radoš Bajić, a režiraće ga Đorđe Stanimirović.
Prva klapa ove drame pašće početkom marta sledeće godine u gradu na Nišavi, dok će snimanje biti nastavljeno na lokalitetima Južne Srbije, u Osečini, Peckoj i na širem području Beograda.
„Niš je grad moje rane mladosti u kom sam završio srednju školu. Pored činjenice da zbog Filmskih susreta, koji se održavaju više od pola veka, ima status grada filmske umetnosti, neveliki broj filmova je snimljen i snima se u Nišu. Raduje me što ćemo, zahvaljujući razumevanju i podršci odgovorih u lokalnoj samoupravi, na čemu smo im zahvalni, to promeniti“, izjavio je Radoš Bajić u Gradskoj kući u Nišu.
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da poverenje koje im je ukazala ekipa produkcije „Kontrast Studios“ još jedan dokaz da taj grad polako postaje centar filmske industrije:
„Već nekoliko filmova snimljeno u našem gradu– 'Trag divljači', '33 Anđela', 'Zona Zamfirova', 'Lager Niš'. Ugostili smo i protagoniste filma 'Litica', koji je snimljen u Jelašničkoj klisuri sa najprestižnijim produkcijskim kućama iz Londona. Verujem da će se ova tradicija nastaviti“.
Radoš Bajić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
KULTURA
Prva mi je Srbija: Životna priča Radoša Bajića - Od partizanske eskadrile do „četnika“ u Sarajevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala