- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čović iz Zadra o napadu na Srbe: „Da se desilo u Beogradu, Hrvati bi tražili sankcije“

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆNebojša Čović
Nebojša Čović - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
Pratite nas
Maskirani huligani brutalno su pretukli člana Upravnog odbora Crvene zvezde i dvojicu novinara Mocart sporta, a policija iz Zadra privela je dve osobe. Predsednik crveno-beli Nebojša Čović javio se s lica mesta i poručio da nije u pitanju izolovani slučaj, kao i da će ABA liga biti odgovorna za sve što se ubuduće bude dešavalo.
ABA liga glatko je putem saopštenja odbila zahtev Crvene zvezde da meč sa zadrom u nedelju od 17 časova bude odigran bez prisustva navijača i zbog toga Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda poručuje da će ABA liga biti kriva ukoliko ponovo bude problema.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Bogdan nastavio niz – ubedljiv poraz Rajakovićevog Toronta
Huligani su planirano izveli dva napada na različitim lokacijama, a po svemu sudeći, imali su doušnika. Pretpostavka je da je u slučaj umešan taksista koji je „otkucao“ gde se nalaze novinari, gde član Upravnog odbora i njegov prijatelj. Čović je u uključenju za TV Prva u emisiji „Jutro“ objasnio šta i kako se dešavalo i kako su povređeni zadobili teške povrede, prilikom batinanja huligana.
„Ekipa je kompletno iz Barselone, sa nekih 20-25 naših simpatizera doputovala u Zadar. Oni su na samom aerodromu, fotografisani, da ne kažem tipovani i praćeni, Nisu svi smešteni u hotelu gde je ekipa, novinari su bili u jednom hotelu, član UO i njegov prijatelj u drugom. Prvo su sačekani novinari, koji nisu ničim provocirali, nikakva obeležja kluba, apsolutno ništa, i napadnuti su od maskiranih huligana. Ljudi su zadobili ozbiljne povrede, nakon toga sinoć su napali i člana Upravnog odbora i njegovog prijatelja. Njih su takođe napali maskirani huligani, srušili su ih na zemlju i šutirali ih nogama. Nakon toga je reagovala hrvatska policija, međutim mislim da preventivno nisu preduzete mere koje su trebale da budu preduzete. Jer su se navijači Zadra, takozvana navijačka grupa Tornado, oglasili saopšenjem osmog novembra i najavili otprilike šta će se događati, da njihova strast i energija, treba da otklone nepravdu. Zadar je sa Zvezdom odigrao niz utakmica i nismo imali nikakve neprijatnosti, niti u Zadru, niti u Beogradu. Ovo je baš skandal i iznenađenje, videćemo danas šta će se događati na samoj utakmici. Mi smo upozorili ABA ligu, koja je takođe vrlo, vrlo inertno reagovala i na to saopštenje navijača od osmog novembra, niko zapravo nije reagovao, priča se o ABA ligi kao o srpskoj kući i prćiji od lige. Tako da, Mi smo ih upozorili da je njihova odgovornost za sve što može da se dogodi na večeras na utakmici“, ispričao je Nebojša Čović iz Zadra za TV Prva.
Zadar - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Oglasili se iz Zadra posle huliganskog pira i napada na Srbe – privedene dve osobe
Čović je nastavio u istom tonu da analizira šta se sve izdešavalo prilikom skandaloznog napada na Srbe u Zadru.
„Vidim da su noćas oko 1 sat iza ponoći iz ABA lige izdali saopšenje na engleskom jeziku. Postaje degutantno sve to, nije naše da sada širimo nekakvu paniku i da pravimo još goru atmosferu, nego da probamo u okvirima sportskog ponašanja i fer-pleja da se vladamo. Zahvalni smo predsednici kluba iz Zadra, došla je žena sa detetom. U našoj delegaciji ima punoo dece od 13 i 15 godina, oni su valjda očekivali da će doći navijači Crvene zvezde, ne znam šta su ti momci zamislili iz tog 'Tornada' zamislili. To sigurno nije izolovani slučaj. Jer, da je izolovani onda bi se dogodio samo jedan. Ali, očigledno su se događali jedan za drugim, kako su oni sačekivali ljude iz delegacije. Sada su svi iz delegacije prebačeni u jedan hotel u kom se nalazi ekipa. I sada će biti propraćeni od hrvatske policije, koja se nakon incidenata veoma korektno ponašala. Moram samo da napomenem, znate šta bi se događalo da se ovo, ne daj Bože desilo negde u Srbiji, ili u Beogradu. Hrvatska bi već bila na Evropskoj komisiji sa predlogom da se Srbiji uvedu ne znam kakve sankcije, izolacije i ostale stvari. I još jedna isto interesantna stvar, ne zaboravite da za taj isti Zadar igra bivši Zvezdin igrač Arijan Lakić. Gde su granice tog bezumlja i tog divljanja? Koje zasigurno menadžment ABA lige jako loše koordinira, jako loše sprečava i kada su vređanja na utakmicama, to njima ništa nije važno. A kada se ovo dogodi, svi se pitamo kako i zašto, a to ima podlogu iza sebe i nije naivna priča“, rekao je Nebojša Čović koji se javio iz Zadra i uključio u program TV Prva u emisiju „Jutro“.
Navijačka grupa „Tornado“ takođe se oglasila saopštenjem, alarmirajući sve svoje pristalice da u što većem broju napune halu, kao i da u slučaju da Zvezda ne izađe na parket sledi pobeda za „zelenim stolom“. Čović je na to jasno i glasno poručio da će izabranici Sferopulosa izađi na teren.
„Zvezda nikada nije bežala sa terena, niti će bežati. Izaći će na teren i odigraće utakmicu. Ali, ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, u okvirima regularnog. Bez vređanja i bez ikakvog nesportskog ponašanja, kako se to obično događa i radi. A to ko će šta izgubiti za zelenim stolom, ne znam kakva su to saopštenja i priče. Iako izgubimo za zelenim stolom, to će ići u prilog nekim drugima verovatno“, zaključio je Nebojša Čović, dodajući da će Zvezda igrati utakmicu, ali da će voditi računa o bezbednosti, uz zaključak da je posle napada koji se dogodio u subotu, kompletna odgovornost na menadžmentu ABA lige, za sve ono što će se događati.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Bogdan nastavio niz – ubedljiv poraz Rajakovićevog Toronta
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Srpski novinari i članovi delegacije Zvezde napadnuti u Zadru – oglasila se ABA liga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala