- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski „bikovi“ stvarno imaju krila

© AFP 2023 / PATRICIA DE MELO MOREIRAStrahinja Pavlović
Strahinja Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
Pratite nas
Brzina u modernom fudbalu je uz tehniku i inteligenciju nesumnjivo najvažnija stvar, a Kilijan Mbape, as Pari Sen Žermena je sinonim za eksplozivnost i brzinu. Ali, za "munjom" iz Pariza ne zaostaju dvojica srpskih reprezentativaca iz Salcburga - Aleksa Terzić i Strahinja Pavlović.
Simbolika ili pak nešto drugo, duo Salcburga, kluba čiji je generalni sponzor čuveno energetsko piće Reb Bul sa još čuvenijom reklamom i sloganom "Red Bul daje ti krila", leti u Ligi šampiona, gde dostiže brzinu od 34 kilometara na čas, koliko su izmerili uređeai na telu Alekse Terzića, dok je nosio dres „bikova“.
Nekadašnji levi bek Crvene zvezde i Fiorentine koji se skrasio i pronašao u Salcburgu razvio je impresivnu brzinu od 34 kilometra na čas, dok je tik iza njega levonogi štoper Strhahinja Pavlović s brzinom 33,1 km/h.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Odlazak crno-bele legende: Preminuo Mustafa Hasanagić
Čisto da bi mogla da se povuče paralela i uporedi koliko je to brzo, ove sezone je Kilijan Mbape, jedan od najbržih fudbalera današnjice, razvio brzinu 35,3 što je zanemarljivo više u odnosu na Aleksu Terzića.
Od ostalih srpskih fudbalera koji ove sezone igraju u elitnom fudbalskom takmičenju, na trećem mestu je još jedan levi bek, u pitanju je Milan Rodić iz Crvene zvezde - 32,6.
Iza njega je Nemanja Gudelj iz Sevilje - 31,9, a tu su još i Stefan Mitrović, krilni napadač Crvene zvezde - 31,5, kao i Petar Ratkov, još jedan "s krilima" iz redova Salcburga koji je razvio brzinu 31,4. Ispod 30 na sat trči Marko Grujić iz Porta - 28,4.
Ivan Ilić, Torino - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
SPORT
Nišlija pogodio za radost Hrvata, ali i Piksija
Mile Kitić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Mile Kitić je ponovo vest u hrvatskom sportu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala