- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mile Kitić je ponovo vest u hrvatskom sportu

© Sputnik / YT/Wave Music TVMile Kitić
Mile Kitić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
Pratite nas
Protekle su godine od momenta kada je jedan od najboljih hrvatskih igrača svih vremena Ivan Rakitić morao da se pravda hrvatskoj javnosti jer je u vreme igranja u nemačkom Verderu lumpovao sa saigračem Mladenom Krstajićem na nastupu Mileta Kitića, a srpski pevač se ponovo našao u sportskim vestima u Hrvatskoj.
Na prvi pogled nespojivo, ali ako se setimo događaja iz nemačkog Bremena, jasno je da hrvatski fudbaleri vole da se provesele uz srpske pevače narodne muzike.
A i da hrvatska javnost voli da im zameri na tome.
Nižerazredni Fudbalski klub Zadar dobio je redove u hrvatskim medijima jer su na trening njihovih fudbalera upali besni navijači.
Razlog tome je činjenica da su pobedu u prošlom kolu Treće lige Hrvatske nad Omišem fudbaleri Zadra slavili uz pesme Mileta Kitića i sve su to objavljivali na društvenim mrežama.
Ljutiti navijači nisu imali razumevanja za takav način proslave i uleteli su na trening kako bi „igračima pojasnili o čemu se radi“.
Zbog napada navijača klub se obratio i policiji, a na sve to je negativno, u pomalo komičnoj izjavi, reagovao gradski većnik u Zadru Mate Lukić.
„Sramota! Pored toliko naših lepih dalmatinskih pesama oni puštaju Milu Kitića. Video sam snimak, nisam mogao da pogledam do kraja od gadljivosti. Klub ne sme da šalje policiju na svoje navijače! To je presedan!“, naveo je ljutiti Lukić, a prenosi portal Antena Zadar.
Da li je jasno? Pa i nije baš, naročito jer Sportske novosti pišu da upad navijača nema veze sa Miletom Kitićem već sa narušenim odnosima kluba i navijača. Ako je tako, zašto se upalo na trening posle pobede?
Sigurno je da nikada neće biti jasno šta se tu dogodilo, ali je jedno sigurno – hrvatski fudbaleri neće više slaviti uz pesme Mileta Kitića.
Jam Madar - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Srpski kum konačno razotkrio misteriju: „Igrač nam je ponuđen”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala