- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitrović obradovao dečaka – za sve je „kriva“ ćirilica u Arabiji /foto/

© AFP 2023Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
Pratite nas
Aleksandar Mitrović obradovao je jednog dečaka iz Poljske, koji ga je bodrio na mečevima Al Hilala sa transparentom na tribinama, ispisanom ćirilicom, i u bojama Srbije.
Trijumfovao je Al Hilal protiv Al Tavona rezultatom 2:0, a prvi gol delo je koga drugog nego Aleksandra Mitrovića, koji je glavom u 81. minutu „slomio“ otpor gostiju. Bio je to njegov deseti gol u prvenstvu.
Zahvaljujući novom trijumfu, klub iz Rijada se učvrstio na liderskoj poziciji saudijske PRO lige, sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Al Nasr, čije boije brani Kristijano Ronaldo.
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
SPORT
Kalinićev odgovor o Zvezdi stao u dve reči
Po završetku susreta u Rijadu, Mitrović se našao u centru pažnje pošto je rešio da obraduje jednog navijača iz Poljske, koji se na tribinama pojavio na drugom uzastopnom meču sa transparentom na ćirilici Aleksandar Mitrović 45, gde u nastavku na englesokm piše da je stigao iz Poljske, da mu je rođendan 17. novembra i da bi želeo Mitrov dres.
Nije ostao imun na to Mitrović, pa je poklon stigao nedelju dana ranije, a ćirilica u Saudijskoj Arabiji „završila“ je posao jednom mladom Poljaku, koji je konačno dobio dres svog idola Aleksandra Mitrovića.
Kako sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza, tako će Mitrović napustiti Bliski istok i vratiti se u Evropu da predvodi Srbiju protiv Bugarske u meču u kom i bod Orlovima donosi plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Podsetimo, Srbija je poslednji put na EP bila davne 2000. godine na turniru u Belgiji i Holandiji.
Utakmica Srbija – Bugarska zakazana je za 19. novembar u Leskovcu na novom stadionu „Dubočica“, a trenutno je na snazi kazna UEFA da taj meč bude odigran bez prisustva navijača, na tribine će moći samo deca.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Vojvodina - Partizan, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
SPORT
Ko bi rekao čuda da se dese: Od evropske blamaže do evropskog rekorda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala