- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin pobedio Dončića – pa se prisetio Lukinih mlađih dana: „Moglo se reći da će biti poseban“

© AP Photo / Darryl DyckDarko Rajaković
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
Pratite nas
Darko Rajaković, srpski košarkaški trener, nastavlja da oduševljava u NBA ligi u kojoj je sa Torontom savladao i Dalas Maverikse rezultatom 127:116 (27:33, 35:25, 37:30, 28:28). Maveriksima nisu pomogle ni odlične partije Luke Dončića i Kajrija Iringa, jer je na drugoj strani srpski stručnjak imao igrače koji su odlično raspodelili poene.
Toronto Raptorsi vezali su nedavno tri poraza, ali Darko Rajaković uspeo je da nađe način i probudi svoj tim koji je upisao veliku pobedu protiv Dalasa.
Tandem Dončić – Irvig perfektno je otvorio utakmicu i najavljivalo je to opasne Maveriske, ali srpski trener imao je ideju kako da ih ukroti što je i uspeo da uradi. Već u drugoj deonici Raptorsi su uspeli da preokrenu rezultat, a iako su na kratko Maveriksi na kratko ponovo preuzeli prednost, Toronto je posle tri deonice imao dvocifrenu prednost.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
„Novak je tu da pobeđuje“ – neprijateljska publika daje energiju
Na kraju nije bilo očekivane drame jer je Toronto uspeo da sačuva prednost i u momentima naleta Dončića i Irvinga.
„Ne možeš Luku da spustiš na 15 poena. To se ne dešava. On i Kajri su elitni igrači i tu samo biraš svoj otrov. Moraš da se nosiš sa nekim stvarima koje ti momci rade“, rekao je Rajaković.
Srpski stručnjak jasno je time pohvalio posebno Anunobija koji je čuvao slovenačkog košarkaša.
Luka je međutim ipak bio najbolji na parketu sa 31 poenom, sedam skokova i osam asistencija, ali isti broj poena imao je odlični Siakam, koji je uz 31 poena imao i 12 skokova i pet asistencija. Svojim dabl-dabl učinkom Siakam je imao veliku ulogu u pobedi, ali odlično veče imao je i Šruder koji je upisao 18 poena.
Osim Dončića Dalas se oslanjao i na Irvinga koji je upisao 22 poena, četiri skoka i pet asistencija, međutim bilo je to nedovoljno za motivisane Raptorse kojim definitivno prija srpski trener.
Posle pobede Rajaković je govorio o tome kako Dončić i dalje izgleda kao kada je imao 14 godina. Srpski trener tada je trenirao mladog slovenačkog košarkaša u Torelondesu.
„Bio je isti – potpuno isti! Osmeh na licu, uživa u igri, voli je, prihvata nadmetanje… Moglo je da se vidi da će biti poseban“, rekao je Rajaković.
Pomenuo je srpski trener i Nikolu Jokića.
„Dončić je još mlad, ali je na putu da postane jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Ipak, tu ne bih isključio Nikolu Jokića. Denis Šreder je jedan od najboljih evropskih košarkaša trenutno, apsolutno“, rekao je Darko Rajaković.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Jokićevo novo savršeno veče za novu pobedu: Kari mu se smejao – on odgovorio dabl-dablom
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
SPORT
Genije! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala