- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak je tu da pobeđuje“ – neprijateljska publika daje energiju

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
Pratite nas
Na putu do trofeja na Mastersu u Parizu Novak Đoković nije se samo borio sa protivnicima na terenu, već i sa onima na tribinama jer je u nekoliko mečeva morao da trpi nepristojne gleodace. Iako bi mnoge igrače to omelo, Novaku povici nisu smetali već su mu dali odatnu energiju što je primetila i Žastin Enan, sedmostruka Grend slem šampionka.
Kada su tokom turnira u Parizu zviždali Novaku Đokoviću u tim trenucima srpski as briljirao je na terenu. Ironično bi se nasmejao svima onima koji su pokušavali da ga ometaju, a onda je tražio glasnije zvižduke.
Publika nije shvatila do kraja turnira da su zvižduci njegovo gorivo, a o tome je govorila i Žastin Enan, bivša belgijska teniserka, koja je i sama doživljavala slične situacije.
„Znamo da nije baš uvek najprijatnije kada publika ođednom postane neprijateljski nastrojena i počne da podržava protivnika. Vrlo inteligentno, Novak prekida to što se dešava i istovremeno sebi daje novu energiju. Ima mnogo iskustva“, istakla je Enan.
Bivša prva teniserka sveta uočila je da Novaka zapravo više ne zanima publika i da je njegov fokus uvek usmeren samo ka pobedi.

„Kada je reč o tom odnosu sa publikom, mislim da se sve više distancira od toga. Nije više tu da zadovolji druge, tu je da igra i da pobeđuje. Sad kad konačno to radi, mislim da se to dopada mnogim ljudima“, poručila je Enan.

Đoković je publiku u Parizu nazvao „specijalnom“, a iako tokom turnira nisu bili najpristojniji, on je tokom šampionske ceremonije biranim rečima govorio o gledaocima i kulturno se zahvalio.
Ono što se ipak primetilo posle svakog Novakovog meča jeste upravo tvrdnja proslavljene teniserke, a to je da na najboljeg tenisera sveta više takve situacije ne mogu da utiču loše, već samo bolje.
Danil Medvedev i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Danil nije preboleo poraz od Novaka: „Bio sam tvrdoglav“
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Bolni porazi Hamada i Miomira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala