- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grk pred odlučujuću bitku „povukao paralelu“ i iznenadio: „Stvar prestiža“

© AP Photo / Ng Han GuanStefanos Cicipas – Janik Siner
Stefanos Cicipas – Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
Pratite nas
Završni masters u Torinu opasno se primakao i startovaće nedelju 12. novembra, a grčki teniser Stefanos Cicipas rekao je da je pomenuti turnir, za njega, veći čak i od grend slema.
Osmorica najboljih tenisera planete, predvođenih najboljim igračem svih vremena, Novakom Đokovićem, sastaće se i odmeriti snage od 12. do 18. novembra u Torinu na Završnom mastersu.
Jedad od osmorice privilegovanih je i Grk Stefanos Cicipas, koji je trofej na završnom turniru osvojoi pre četiri godine. Tada je u jedinom finalu koje je igrao na Završnom mastersu nadigrao Austrijanca Dominika Tima.
Žreb za Torino je u četvrtak od 15 sati, titulu brani srpski i svetski teniski as Novak Đoković, dok Cicipas poručuje bez ustezanja da je Završni masters veći čak i od grend slema.
„Završni masters je proslava onog najboljeg u našem sportu. Najbolji su tu da igraju jedan protiv drugog u borbi za veliki trofej, veliku nagradu u našem sportu. To mnogo znači. Rekao bih verovatno da je to veća stvar od grend slema, da budem iskren. Veliki je prestiž ukoliko uspete ovde da pobedite“, rekao je Grk.
Interesantno, ali Grk, trenutno šesti reket sveta, osim te 2019. godine kada je bio najbolji, nije uspeo da „izađe“ iz grupe.
Novak Đoković i Karlos Alkaras kao dvojica najboljih na planeti nalaze se u prvom šeširu i biće raspoređeni u dve grupe. tu su još i Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, kao i Janik Siner, Stefanos Cicipas, Holger Rune i Aleksandar Zverev.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
SPORT
Šta Novaka čeka u Torinu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala