- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac igra „igrice“ – niti je otkrio „insajdera“, niti štedeo reči o Srbima

© AP Photo / Jan WoitasMarko Roze
Marko Roze - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
Marko Roze, trener fudbalera Lajpciga, pred utakmicu Lige šampiona protiv Crvene zvezde u Beogradu, izneo je niz lepih reči na račun Srbije i Srba.
Zvezda i Lajpcig se sastaju od 21.00, u poslednjoj šansi crveno-belih da ostanu u trci za plasman u osminu finala elitnog takmičenja.
Roze, rođen u Lajpcigu, tadašnjem gradu Istočne Nemačke, veoma je raspoložen izašao pred medije i prisetio se svojih ranijih boravaka u Beogradu.
UEFA logo - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
UEFA donela dve odluke za duel Zvezde i Lajpciga
„Beograd je sjajan grad, a Srbi sjajni ljudi. Gradovi sa rekom su fenomenalni, ovo je mesto u kakvom je uživanje živeti, sa prijatnim ljudima. Gostovao sam već ovde, rezultat nije bio tako nepovoljan, kod kuće smo vodili 2:0 i na kraju smo eliminisani. To nas je veoma iznerviralo. Mnogo je veće zadovoljsto igrati pred navijačima koji su tada ostali van kapija stadiona. Pred nama je izazov, volimo fudbal između ostalog i zbog toga što su stadioni puni“.
Roze je naveo da je imao posebne pripreme za ekipu.
„Postoje momci koji su igrali u sličnoj atmosferi. Igračima smo pokušali da prenesemo odnos kluba i navijača, da se Zvezda voli ovde, a da stadion ima posebnu energiju. Ne treba to da nas izludi, već da nas raduje. Moramo da se suprostavimo tome ako želimo da opstanemo. Moraćemo da sprečavamo kontranapade, ali Zvezda mora da pobedi ako želi da ima još neku šansu. Sigurno će sa navijačima biti hrabri, pokušali su i u Lajpcigu da nam se suprotstave. Protiv Jang Bojsa je bilo divlje, to je nešto što će ponoviti, moramo da zadržimo hladnu glavu“, istakao je Roze.
Kako je govorio ranije da je pred utakmicu u Lajpcigu imao „insajdera iz Partizana“, ni sada nije želeo da govori o njegovom identitetu.
„Ne, ne, nije mi pomogao. Već sam rekao u Lajpcigu, ostaće anoniman, želi da ostane u Beogradu i da se prijatno oseća. Među nama će ostati tajna, mi smo veliki prijatelji“, istakao je Roze.
Duel Zvezde i Lajpciga pratite uživo uz Sputnjik sport u utorak od 21.00.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Čelsi - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Da li je „londonsko ludilo“ serviralo najluđi meč u istoriji fudbala?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala