- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je „londonsko ludilo“ serviralo najluđi meč u istoriji fudbala?!

© AP Photo / David CliffČelsi
Čelsi - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
Očekivalo se da će londonski derbi između Totenhema i Čelsija u 11. kolu Premijer lige biti još jedan sasvim običan meč, ali se dogodilo nešto što je retko ko mogao da zamisli. Poluvreme od 58 minuta, dva crvena kartona, deset golova, od kojih pet priznatih i VAR koji se pregrejao, naradio. Na kraju pobeda „plavaca“ rezultatom 4:1.
Ali, krenimo redom. Čak šest puta korišćena je video tehnologija, popularni VAR za samo 37 minuta londonskog ludila.
Svašta je stalo u tih uvodnih 45 minuta, gde je sudija Majkl Oliver bio primoran da produži igru čak 12 minuta, a igralo se 13, dok je u čitavom tom haosu i „seckanju“ igre, aktivnog fudbala bilo svega 23 minuta i 21 sekundu. Čini se, premalo!
Fudbal kakav smo nekad poznavali je nestao, ovo je sada neka potpuno drugačija dimenzija.
Londonsko ludilo počelo je već u 6. minutu kada je Kuluševci doneo prednost domaćinu. U 14. minutu korejac Son je duplirao prednost, ali je VAR zbog milimetarskog ofsajda i povlačenja, sada već čuvenih plavih i crvenih linija, „pojeo“ gol.
UEFA logo - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
UEFA donela dve odluke za duel Zvezde i Lajpciga
I u 18. minutu je opet u pomoć zvan VAR. Gledalo se da li je levi bek Totenhema Udogi zaslužio direktan crveni zbog grubog starta, ali je imao sreće jer je promašio cevanicu Rahima Sterlinga i ostao je na terenu.
A onda nastavak totalnog haosa i sveopšteg londonskog ludila. U 21. minutu VAR poništava, opravdano gol Sterlinga zbog igranja rukom u kaznenom prostoru Totenhema.
Već u 28. minutu ponovo je poništen Čelsiju gol, ovoga puta je Kaisedo zatresao mrežu efektnim udarcem, ali su dvojica njegovih saigrača bila u ofsajdu u trenutku kada je raspalio van kaznenog prostora po lopti i matirao Vikarija.
Uzalud – VAR je rekao svoje! Ofsajd! Ali, tom golu je prethodio penal, a i crveni karton. U isto vreme radovali su se fudbaleri, stručni štab i navijači Totenhema.
Jer jer Romero prethodno pregrubo startovao i to nije promaklo ljudima iz VAR sobe. Gol Kaisedu je poništen, ali je Čelsi dobio penal,a Romeru je sudija Oliver pokazao direktan crveni.
Zatresla se mreža domaćina ponovo u 35. minutu, samo što tada nije bilo potrebe za VAR proverom, linijski sudija podigrao je zastavicu zbog ofsajda u kom se našao asistent Rahim Sterling, dok je strelac bio Palmer.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Nestvarni Jokić nadmašio Džejmsa – Bogdan odličan, Miciću ni minut i Embidovih 48!
Miroljubivih 1:1 na poluvremenu, dok je u nastavku brojčano jači Čelsi postigao još tri gola, a VAR je još jednom morao da interveniše. Udogi je zbog drugog žutog morao na hlađenje pre vremena, Totenhem je ostao sa devetoricom na terenu, a menadžer Postekoglu se nije predavao.
Čelsi je poveo u 75. minutu preko Džeksona, ali je samo četiri minuta kasnije poništen izjednačujući pogodak koji je postigao Erik Dajer.
VAR je pokazao da je ofsajda. DO kraja susreta Džekson je uspeo da kompletira het-trik sa još pogotka u mreži Vikarija, za osvetu Mauricija Poketina bivšem klubu – 1:4 (1:1).
Najluđi meč ove sezone u svim takmičenjima, i jedan od, verovatno najluđih, u istoriji fudbala koji je pokazao svoje novo lice.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
SPORT
Srbija bez Sergeja protiv Bugarske?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala