- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda može, Bahar mora – spremio je „otpisanog“ za Nemce

© AP Photo / Matthias SchraderCrvena zvezda Lajpcig
Crvena zvezda Lajpcig - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
Crvena zvezda od 21 sat u svojoj „neosvojivoj tvrđavi“, bije protiv Lajpciga možda i najvažniju bitku kada je evropska sudbina u pitanju. Izraelac Barak Bahar koji je opomenut žutim kartonom od Delija zbog bledih rezultata, narediće ofanzivu na Nemce u 4. kolu Lige šampiona, a očekuju se korekcije u sastavu u odnosu na meč na Red Bul Areni.
„Ugašena“ je ratoborna Zvezda relativno lako u Lajpcigu (3:1) u meču trećeg kola Lige šampiona. Volja i želja bili su prisutni, izostao je rezultat, što ovoga puta ne bi smeo da bude slučaj.
Razloga je više, a prvi i osnovni jeste da šampion Srbije koji ove sezone „štuca“, za šta je opomenut trener Barak Bahar, ima nikad skuplji tim i igra na svom terenu, na kom su padali kud i kamo veći timovi od Lajpciga.
Juče je bio „Pavkovdan“, dan kada je Milan Pavkov sa dva gola nokautirao, ispostaviće se novog prvaka Starog kontinenta u sezoni 2018/19.
Od tada je prošlo pet godina i Zvezda čeka novi skalp i upravo bi Lajpcig to mogao da bude. Ali, prethodno će Barak Bahar morati da iznedri „čarobnu formulu“, kao što je to učinio sa Makabi Haifom kada je srušio veliki Juventus.
Zvezda od Fiorentine nema meč kojim može da se pohvali da je nekoga nadigrala, razbila... Nadvio se veo sumnje da li je Bahar, koji je doveden s orelom sveca i mađioničara, pravo rešenje i da li on može da napravi sa Zvezdom ono što je prethodno radio u Izraelu sa Ber Ševom i Haifom...
Za to čudo i taj skalp, biće mu potrebni ratnici i umetnici, kako bi „prebili“ i nadigrali opasno utegnute i disciplinovane Nemce, koji su stacionirani na drugom mestu Grupe G iza savršenog i maksimalnog suverenog vladara Evrope – Mančester sitija.
Jasno je da se Zvezda bori za treću poziciju i Ligu Evrope sa Jang Bojsom, teško je poverovati da posle osvojenog boda iz uvodna tri kola ovaj tim može više, ali... Čuda su moguća, a potencijaln tri boda protiv Lajpciga bi drastično promenila situacija i mogla bi da preokrenu kompletnu sezonu crveno-belih koja se za sada, ne odvija onako kako su Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i ostali želeli kada su dovodili Bahara.
Čelsi - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Da li je „londonsko ludilo“ serviralo najluđi meč u istoriji fudbala?!
Izraelac će po svoj prilici iskoristiti „osovinu“ tima sa Red Bul Arene za praktično revanš meč sa Lajpcigom, ali će biti nekoliko promena u startnih 11.
„Kec“ je siguran, tu nema promene i među stativama će se naći Omri Glazer ,koji je u Nemačkoj bio najsvetlija tačka Zvezde u tom porazu 3:1.
Očekuje se da bi defanzivni trio trebalo da čine Naser Điga, Aleksandar Dragović i Milan Rodić, dok bi ispred njih trebalo da dejstvuju dva ving-beka Srđan Mijailović i Vladimir Lučić, koji će imati drugačiju ulogu u odnosu na mečeve kada je je igrao klasično levo krilo. Sada će imati mnogo više obaveza po toj levoj strani, sa više defanzivnih zadataka, dok će mu leđa čuvati Rodić.
Dvojica zadnjih veznih biće Marko Stamenić i Korejac Hvang In Bom, najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji srpskog fudbala. Mada, treba ostaviti prostora i da se među 11 nađe i Gelor Kanga, koji je počeo meč protiv Radnika prošlog vikenda. Samo Bahar zna da li će Gaboncu kog je olako otpisao pa vratio u tim, pronađi ulogu za Lajpcig.
Ispred četvorke „u vezi“ biće usamljeni Mirko Ivanić, dok bi „oštricu“ Zvezdinog napada trebalo da predvode Žan Filip-Kraso i Osman Bukari u čiju brzinu se upravo uzda Bahar.
Upravo bi ta promena u odnosu na meč sa Lajpcigom u Nemačkoj trebalo da bude Kraso, od kog se očekuje da loptama „hrani“ brzanjca Bukarija, koji će biti najveća pretnja po tim Marka Rozea.
Zvezdi meč sa Lajpcigom nije biti i ne biti, jer Jang Bojs ide na noge Sitiju i teško je očekivati da na Etihadu može do bodova. Ali, pomenuti susret definitivno bi mogao da bude prekretnica za Zvezdinu bledu sezonu, jer nikad skuplji tim koji je dobio Bahar pod hitno mora da se trgne iz letargije u koju je zapao kako bi mogao da se nada evropskom proleću i novoj tituli u Superligi.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
UEFA logo - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
UEFA donela dve odluke za duel Zvezde i Lajpciga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala