- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Tenk T-80 u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija

UŽIVO Uništena dva ukrajinska Bredlija na liniji fronta; Poginuo pomoćnik Zalužnog

Pratite nas
Specijalna vojna operacija u Ukrajini i Donbasu se nastavlja. Tokom vikenda ukrajinske snage raketirale su brodogradilište u Kerču. PVO sistemi oborili su 13 od 15 krstarećih raketa. U napadu je oštećen brod. Ruske snage sprečile su rotaciju ukrajinskih jedinica na južnodonjeckom pravcu. Na aerodromu Dnjepar uništeno je skladište avionskog naoružanja.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
20:03 06.11.2023
"U selu Čajki, 39-godišnji vojnik poginuo je kod kuće od posledica nepažljivog rukovanja municijom. Njegov 13-godišnji sin je teško ranjen i hospitalizovan", saopštila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Marijana Reva, prenosi Ukrajinska pravda.
U kući su tokom eksplozije bile i supruga i ćerka poginulog. Prema preliminarnim informacijama, one nisu povređene.
19:31 06.11.2023
Vojnici specijalnih snaga "Osman", Oružanih snaga Rusije uništili su dva američka borbena vozila Bredli na orahovskom pravcu.
Na snimku se vidi kako ukrajinska vojska prebacuje pojačanje na liniju fronta. Dva oklopna vozila američke proizvodnje kreću se preko polja prema šumi.
Tada je jedno od borbenih vozila pogođeno protivtenkovskom raketom. Drugo je pogođeno na par metara od prvog.
14:17 06.11.2023
U čitavoj Ukrajini proglašena je uzbuna za vazdušnu opasnost.
14:17 06.11.2023
U Voronješkoj oblasti pronađena su i neutralisana dva drona, saopštio je gubernator oblasti Aleksandar Gusev.
12:22 06.11.2023
Većina zemalja globalnog juga ne gleda na Ukrajinu kao na globalni problem, već samo kao na regionalni evropski sukob, problem koji Evropska unija i Sjedinjene Američke Države moraju same da reše, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj, govoreći na konferenciji ambasadora zemalja EU.
On je primetio da mnogi u Aziji, Latinskoj Americi i Africi vide protivrečnosti u stavu Evropske unije o sukobima na Bliskom istoku i u Ukrajini.
„Rešite to brzo, jer imamo gubitke. I oni koriste sukob na Bliskom istoku da bi istakli ono što vide kao protivrečnosti u našim stavovima ili čak nesuglasice među Evropljanima“, rekao je Borelj.
Istovremeno je upozorio evropske diplomate da ne suprotstavljaju Zapad sa ostatkom sveta.
„Mi nismo ispostava zapadnog sveta, mi smo čuvari globalnih, zajedničkih vrednosti zasnovanih na Povelji UN“, istakao je Borelj.
On je priznao da situacija u zoni bliskoistočnog sukoba već utiče na politiku EU prema Ukrajini.
12:18 06.11.2023
Najvažnije iz novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije:
Oružane snage Rusije odbile su šest napada Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti, neprijatelj je na kupjanskom pravcu izgubio gotovo 135 vojnika;
Ruski vojnici odbili su dva napada na donjeckom pravcu, Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 220 vojnika;
Oružane snage Rusije sprečile su pet pokušaja iskrcavanja ukrajinske vojske na levoj obali Dnjepra na hersonskom pravcu, neprijatelj je izgubio gotovo 130 vojnika;
Oružane snage Rusije tokom proteklog dana oborile su dve rakete hajmars i 23 ukrajinska drona;
Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 100 ljudi na krasnolimanskom pravcu;
Oružane snage Ukrajine su u toku prethodnog dana izgubile gotovo 115 vojnika na južnodonjeckom pravcu;
Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom prethodnog dana gotovo 160 vojnika na zaporoškom pravcu;
Oružane snage Rusije odbile su napad ukrajinskih snaga na području Rabotina.
12:13 06.11.2023
Zastavea EU i članica EU - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
RUSIJA
Ukrajinski političar: Situacija u Ukrajini skrenula sa plana EU
09:56 06.11.2023
08:35 06.11.2023
U Oružanim snagama Ukrajine smatraju da proboj tenkovima ukrajinske vojske treba posmatrati kao nešto „iz domena fantastike“, piše portal „Tajms“, pozivajući se na dva ukrajinska oficira koja su prošla obuku u NATO, ističući da su se naučene taktike ispostavile kao neefikasne protiv ruskih snaga.
08:31 06.11.2023
Artiljerija Vazdušno-desantnih snaga Rusije je pomoću haubica D-30 kalibra 122 milimetra uništila komandno-osmatrački punkt Oružanih snaga Ukrajine na artjomovskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
07:39 06.11.2023
Kontraofanziva ukrajinskih snaga na Zaporoškom pravcu potpuno je zaustavljena, rekao je gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.
Borbe koje se sada vode kod Rabotina, delimično kod Ščerbaka i desno kod Vremjovska praktično predstavljaju agoniju za ukrajinski režim, pošto su snage koje se tamo nalaze danas potpuno iscrpljene. A ako neprijatelj trenutno napada, on napada malim snagama, jer su čete nepotpune“, ocenio je gubernator za Sputnjik.
Prema njegovim rečima, planovi Oružanih snaga Ukrajine da dođu do Azovskog mora i preseku kopneni koridor do Krima su propali.
On je izrazio nadu da će u najskorije vreme Oružane snage Rusije osloboditi Zaporožje, što će se, kako je istakao, pozitivno odraziti na ekonomiju cele oblasti.
07:31 06.11.2023
Posle noćnih eksplozija oštećena je lučka infrastruktura Odese, izjavila je za televiziju „Rada“ portparol snaga „Jug“ ukrajinske vojske Natalija Gumenjuk.
„Pogođena je lučka infrastruktura, to su skladišta, specijalna tehnika za utovar, a oštećeni su i automobili sa žitom“, precizirala je ona.
Kako prenose ukrajinski mediji, sinoć su grad potresle eksplozije. U Odesi i regionu objavljena je uzbuna za vazdušni napad.
07:28 06.11.2023
U Nikolajevskoj oblasti Ukrajine odjeknule su eksplozije, javljaju ukrajinski mediji.
Prethodno je u toj oblasti objavljena uzbuna za vazdušnu opasnost.
07:28 06.11.2023
Ruska artiljerija izvela je napade na oblasti u kojima su bile koncentrisane ukrajinske snage na krasnolimanskom pravcu, saopštio je za načelnik pres centra grupe „Centar“ Aleksandar Savčuk.
„Ruska artiljerija uništila je pet uporišnih punktova, kao i više od 40 područja koncentrisanja ljudstva i neprijateljske tehnike“, rekao je on.
Osim toga, u oblasti Kremene na teritoriji LNR, PVO sistemi oborili su ukrajinski dron, dodao je sagovornik agencije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala