- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski političar: Situacija u Ukrajini skrenula sa plana EU

© AFP 2023 / FREDERICK FLORINZastavea EU i članica EU
Zastavea EU i članica EU - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
Pratite nas
Situacija u Ukrajini nije krenula po planu lidera Evropske unije, a Unija je ostala potpuno bespomoćna zbog politike koja se vodi prema Kijevu, smatra bivši lider ukrajinske Opozicione platforme – Za život (zabranjene u Ukrajini) Viktor Medvedčuk, koji je sada na čelu pokreta „Druga Ukrajina“.
„Izjava mađarskog premijera Viktora Orbana u vezi sa stvaranjem ‘plana B’ za Ukrajinu u EU vredna je pažnje u mnogim aspektima. Prvo, ona otkriva činjenicu da EU nema nikakav ‘plan B’. Ispostavlja se da su evropski zvaničnici ostavili EU potpuno bespomoćnu ako situacija ne pođe po planu. I već je skrenula sa plana, na šta je Orban mnogo puta ranije upozoravao“, napisao je Medvedčuk na platformi Telegraf.
Medvedčuk smatra da Vašington „jednostavno nije dozvolio“ evropskim zvaničnicima da razmotre situaciju drugačije. Pri tome, napominje ukrajinski političar, situacija u Sjedinjenim Američkim Državama već je precenjena, „pošto se sada ne govori direktno o nekom civilizacijskom izboru i odbrani demokratije, već o interesima SAD i američkog vojno-industrijskog kompleksa“.
„I šta u tom slučaju treba da rade sadašnji lideri EU? Da priznaju da su branili tuđe interese i potpali pod vojno-industrijski kompleks tuđe zemlje? Da nastave da uništavaju svoju ekonomiju u korist Sjedinjenih Američkih Država?“, upitao je Medvedčuk.
Po njegovom mišljenju, dalje uništavanje evropske ekonomije zarad američkih interesa dovešće do raspada Unije.
Medvedčuk smatra da je za lidere Evropske unije korisno da poslušaju Orbanov stav ili stav slovačkog premijera Roberta Fica, „jer oni brane nacionalne interese svojih zemalja“.
„Možda će tada rukovodstvo EU shvatiti da radi protiv sopstvenih nacionalnih interesa“, izrazio je nadu lider pokreta „Druga Ukrajina“.
U novom izdanju emisije „Moj pogled na Rusiju“ pogledajte kakvu viziju o novom svetskom poretku ima Vladimir Putin, a kakvu Džozef Bajden:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala