- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hoće li mu sada tražiti dlaku u jajetu? Važno priznanje oko Jokićevog vrata

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
Pratite nas
Denver Nagetsi imaju takvu tradiciju da posle svakog meča Majkl Meloun nagrađuje igrača koji je odigrao najbolju odbranu. Na taj način pokušava da motiviše igrače. Posle pobede nad Čikago Bulsima priznanje se našlo oko vrata Nikole Jokića. Važan je to pokazatelj da je Srbin angažovan i u defanzivi, što su znali ranije da mu zameraju.
Meloun je bio jako zadovoljan igrom Jokića u defanzivi. Pored Srbina istakao se i Aron Gordon koji je inače ovog leta bio u Somboru u gostima kod najboljeg igrača sveta.
U napadu smo navikli da Jokić dominira, bio je najefikasniji sa 28 datih poena.
„Drugi lanac dajem Nikoli Jokiću. Rivalima je zasmetao prilikom šuta u 14 navrata, šest puta je odbijao loptu u odbrani i imao mnogo pik en rol situacija i 12 defanzivnih skokova. On i Gordon su imali većinu“, rekao je Meloun nakon dodele u svlačionici.
Već na startu meča protiv Čikaga Nagetsi su ostali bez Džamala Marija, pa je Nikola Jokić sam izneo ovaj duel i trijumf rezultatom 123:101, čega je bio svestan i Meloun.
Svakako će značiti i Jokiću na polju samopouzdanja kada je odbrana u pitanju. Čisto da poneki analitičari nemaju šta da mu zameraju i traže dlaku u jajetu.
Nagetsi posle sedam odigranih mečeva imaju šest pobeda i poraz od Minesote, a trenutno su prvoplasirana ekipa na Zapadu.
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
SPORT
Šelton hvalio Novaka – ali priznao da je „krao“ od Nadala: „Podsećam na njega“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala