- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nuklearna pretnja: Rusija sprema odgovor na prebacivanje američkih F-35 u Veliku Britaniju

CC0 / Unsplash/Y_S / Avion F-35
Avion F-35 - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2023
Pratite nas
Rusija će u svom operativnom vojnom planiranju uzeti u obzir predstojeći transfer u Veliku Britaniju američkih lovaca F-35 sposobnih da nose nuklearno oružje, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško na marginama Evroazijskog ekonomskog foruma.
„Cilj prebacivanja lovaca F-35 je da se pojača vojni pritisak na Rusiju. Ako pogledamo na aktivnosti NATO u celini, jasno se vidi da se manevri organizuju sve češće, da je njihov obim sve veći – sve je to deo politike obuzdavanja Rusije. Zbog toga je neophodno i preduzeti vojno-tehničke mere“, rekao je on.
Upravo zato će vojno rukovodstvo doneti sve neophodne odluke kako bi se ruske snage pripremile da pruže adekvatan odgovor, naglasio je.
„Odnosno, sve ono što čini delovanje oružanih snaga koje moraju da uzimaju u obzir promenljive okolnosti, uključujući vojnu situaciju i raspoređivanje dodatnih vojnih kapaciteta koji mogu da nas ugroze“, objasnio je Gruško.
Podsetimo, u avgustu su britanski mediji pisali da će do kraja godine na teritoriji Velike Britanije biti razmešteno 54 američkih aviona F-35A koji su u stanju da nose nuklearne bombe.
Oni će zameniti avione F-15 koji se trenutno nalaze u Velikoj Britaniji.
Avion F-35 lajtning - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Deset „smrtnih grehova“ skupocenog američkog aviona F-35
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala