- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U slučaju "Tunel" još ništa nije poznato, istraga je u toku

© Foto : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaIstražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.
Istražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao  biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.  - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pratite nas
Rukovodilac podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Duško Milanović izjavio je danas da još nije poznato ko je naredio kopanje tunela ispod zgrade Višeg suda u Podgorici i da je istraga i dalje u toku.
Milanović je to rekao gostujući u emisiji Link Radija Crne Gore i istakao da su se obraćali predsedniku Višeg suda u dva navrata, ali da nisu dobili konačan spisak stvari koje nedostaju u depou.
Rekao je da su se obratili i v.d predsednici Vrhovnog suda, sa molbom da se urgentno popišu stvari koje su nestale i tako ubrza istraga.
Na pitanje kada bi predmet "Tunel" mogao iz ODT-a preći u nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Milanović kaže da je u interesu svih da se nađu počinoci ovih dela, a posebno nalogodavci, prenosi RTCG.
"U svakom slučaju, ako se ispune uslovi da predmet preuzme SDT, mi ćemo im ga dostaviti. Jedan od uslova je slučaj stvaranja kriminalne organizacije, koji po našem mišljenju za sada nije ispunjen", kaže Milanović.
Dodao je da je ODT izuzelo tragove, naredilo brojna veštačenja, što će, kako je rekao, koristiti u daljem postupku ko god ga radio.
"Najbitnije je da se svi dokazi pribave, veštačenja sprovedu i utvrdi materijalna istina, a onda ćemo, nadamo se, doći do nalogodavaca", istakao je rukovodilac podgoričkog ODT-a.
Švedska, policija, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
DRUŠTVO
U Stokholmu uhapšen državljanin Srbije povezan sa slučajem „Tunel“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala