- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U Stokholmu uhapšen državljanin Srbije povezan sa slučajem „Tunel“

© AP Photo / Bjorn Larsson RosvallŠvedska, policija, arhivska fotografija
Švedska, policija, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
Pratite nas
Po međunarodnoj poternici Interpola na aerodromu u Stokholmu na izlazu iz Švedske lišen je slobode V.E. (32) državljanin Republike Srbije, koga Crna Gora potražuje zbog slučaja „Tunel“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.
On je došao na aerodrom u Stokholmu sa namerom da otputuje za Beograd, gde je lišen slobode po međunarodnoj poternici Crne Gore, navedeno je u saopštenju.
„On se potražuje od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu. Sledi komunikacija između Ministarstva pravde Crne Gore i Ministarstva pravde Švedske pravosudnim kanalima radi izručenja ovog lica našim nadležnom organima“, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.
Istražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao  biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.  - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
REGION
Uhapšene još četiri osobe povezane sa kopanjem tunela i upadom u depo Višeg suda u Podgorici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala