- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Greška o kojoj bruje mediji: Italijanska premijerka „van sebe“ zbog razgovora sa ruskim prankerima

© AP Photo / Alessandra TarantinoItalian Premier Giorgia Meloni addresses the lower Chamber ahead of a confidence vote for her Cabinet, Tuesday, Oct. 25, 2022.
Italian Premier Giorgia Meloni addresses the lower Chamber ahead of a confidence vote for her Cabinet, Tuesday, Oct. 25, 2022.  - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pratite nas
Italijanska premijerka Đorđa Meloni je „van sebe“ zbog razgovora sa ruskim prankerima Vovanom i Leksusom koji su se predstavili kao visoki afrički zvaničnik, piše italijanski portal „Afaritalijani“, pozivajući se na izvore bliske premijerki.

„Uskoro se očekuju mere i nije isključeno da bi mogla 'leteti glava' i diplomatskom savetniku premijerke – Frančesku Marija Talo“, navodi se u članku.

Ocenjuje se da je situacija sa ruskim prankerima „senzacionalna greška koja je izložila Melonijevu podsmehu Rusa“ jer je govorila o tako osetljivom pitanju kao što je ukrajinska kriza.

Grešku je priznala i italijanska Vlada koja je u saopštenju navela da je kabinet diplomatskog savetnika Talo doveden u zabludu od strane „samozvanca“. Izrazili su žaljenje zbog toga što su Vovan i Leksus uspeli da porazgovaraju telefonom sa Meloni.

Kako piše list „Republika“, saopštenje Vlade znači da je služba na čelu sa Frančeskom Marija Talo praktično preuzela na sebe odgovornost za incident.
Italijanska premijerka je razgovarala sa prankerima za vreme putovanja u Njujork na Generalnu skupštinu UN gde se sastala sa nekoliko afričkih lidera, navodi se u tekstu.
Autor članka smatra da je situacija sa ruskim prankerima „uvertira za ono što će se uskoro dogoditi“.
„Talo, koji je na korak od penzije, napustiće dužnost po isteku mandata, u roku od nekoliko dana – bez produženja na godinu dana, što je bilo jedna od opcija“, piše list.

Oglasili se prankeri

Ruski prankeri Vovan i Leksus izjavili su za italijanski list „Republika“ da im je za organizaciju telefonskog razgovora sa Meloni bilo potrebno „oko dva dana“.
„To je uvek dug proces. Nemamo privatne brojeve telefona“, rekao je Vovan (Vladimir Kuznjecov).
Oni nisu želeli da otkriju kako su se predstavili Melonijevoj, odnosno o kom „afričkom zvaničniku“ se radi.
Vovan i Leksus napominju da oni „znaju kako funkcionišu protokoli i kako da iskoriste bezbednosne propuste“ – „ali to ne znači da je u italijanskom slučaju protokol bio pogrešan“.
Podsećamo, u razgovoru sa ruskim prankerima, Đorđa Meloni je priznala da su mnogi umorni od ukrajinskog sukoba, te da ukrajinska kontraofanziva nije ništa promenila.
Lider partii Bratья Italii Džordža Meloni - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Italijanska premijerka priznala ruskim prankerima: Ukrajinska kontraofanziva nije ništa promenila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala