- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Italijanska premijerka priznala ruskim prankerima: Ukrajinska kontraofanziva nije ništa promenila

© AFP 2023 / Alberto PizzoliLider partii "Bratья Italii" Džordža Meloni
Lider partii Bratья Italii Džordža Meloni - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus), poznati po tome što vešto izvlače poverljive informacije iz vodećih političara širom sveta, pozvali su italijansku premijerku Đorđu Meloni koja je priznala da su mnogi umorni od ukrajinskog sukoba.

„Ako ćemo govoriti istinu, onda smo možda blizu tačke kada će svi shvatiti da nam je potreban izlaz. Da, problem je pronaći rešenje koje bi bilo prihvatljivo za obe strane, a da se pritom ne krši međunarodno pravo“, kazala je Meloni u razgovoru sa prankerima koji su se predstavili kao visoki afrički zvaničnik. Razgovor je objavljen na njihovom Telegram kanalu.

Ona je priznala da „ima neke ideje“ o tome kako bi mogla da se reši situacija, ali čeka odgovarajući momenat da ih predstavi.
„Ukrajinska kontraofanziva možda i ne ide onako kako su očekivali. Ona je u toku, ali se u suštini ništa nije promenilo. Mislim na sudbinu sukoba“, istakla je Meloni.
Kako je dodala, svi shvataju da bi sukob mogao godinama da potraje, ako se ne pronađe rešenje.
„Pitanje je koje rešenje je prihvatljivo za obe strane, a da se ne započinju drugi sukobi“, zaključila je premijerka Italije.
Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio da je ukrajinska vojska tokom kontraofanzive koja traje od juna izgubila stotine tenkova, oko hiljadu i po oklopnih vozila i pretrpela je ozbiljne gubitke u ljudstvu.
Mađarski premijer Viktor Orban na samitu Evropske političke zajednice Granadi - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
SVET
Orban: Ukrajina ne može da pobedi na frontu, u Evropi se ne usuđuju da to priznaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala