- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bahrein prekida ekonomske odnose sa Izraelom i povlači ambasadora

© AP Photo / Hasan JamaliBahrainis wave national flags during a protest march against the government in Sitra, Bahrain, Friday, Sept. 12, 2014. A few thousand protesters chanted for democracy in the Gulf island kingdom and freedom for people jailed during the 3 1/2-year-old uprising. (AP Photo/Hasan Jamali)
Bahrainis wave national flags during a protest march against the government in Sitra, Bahrain, Friday, Sept. 12, 2014. A few thousand protesters chanted for democracy in the Gulf island kingdom and freedom for people jailed during the 3 1/2-year-old uprising. (AP Photo/Hasan Jamali) - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pratite nas
Bahrein je povukao svog ambasadora iz Izraela i prekinuo ekonomske veze sa tom državom, saopštio je Predstavnički savet (Donji dom) parlamenta Bahreina. Takođe, ambasador Izraela je napustio Bahrein.

„To je potvrda čvrstog istorijskog stava Bahreina koji podržava palestinsko pitanje i legitimna prava bratskog palestinskog naroda, o čemu je njegovo veličanstvo kralj govorio na svim događajima i konferencijama“, navodi se u saopštenju Predstavničkog saveta Bahreina.

Ističe se da nastavak borbenih dejstava, kao i „izraelska eskalacija u svetlu nepoštovanja međunarodnog humanitarnog prava“ primoravaju Bahrein da preduzima više odluka i mera u cilju očuvanja života civila u Palestini.
Bahrein je uspostavio diplomatske odnose sa Izraelom 2020. godine u okviru Abrahamovog sporazuma koji su pokrenule SAD radi poboljšanja odnosa između zemalja arapskog sveta i Tel Aviva.
Ranije su, zbog pogoršanja situacije u regionu, ambasadore iz Izraela opozvali i Jordan, Kolumbija i Čile, a Bolivija je objavila da prekida odnose sa jevrejskom državom.
Bombardovanje Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
SVET
UŽIVO Izraelska vojska: Opkolili smo grad Gazu; Hamas: Izveli smo kontranapad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala