- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

UEFA žestoko kaznila Srbiju za meč sa Bugarskom, FSS se žalio

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrbija - Litvanija
Srbija - Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Bugarske u Leskovcu meč poslednjeg kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine bez podrške navijača. UEFA je kaznila FSS zbog rasizma na meču sa Crnom Gorom na stadionu „Rajko Mitić“. Utakmici će moći da prisustvuju deca do 14 godina. Ekspresno se oglasio FSS, traži odlaganje kazne.
Srbija je nastavila sa katastrofalnom praksom da praktično svaku utakmicu igra bez podrške navijača. Leskova i jug Srbije nestrpljivo su isčekivali spektakl sa Bugarimana zavaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali od svega toga neće biti ništa. Iz Evropske kuće fudbala stigla je zvanična potvrda da u Leskovcu neće biti navijača, tačnije da će dozvolu za ulazak na novi stadion imati samo mlađi od 14 godina.
Nije to jedina kazna, jer osim „zaključavanja“ stadiona, tu je i finansijska kazna koju će morati da plati Fudbalski savez Srbije zbog rasističkog ponašanja navijača u pobedi nad Crnom Gorom (3:1).
FSS će morati da plati i 50.000 evra. Tu je i kazna od 10.000 evra zbog loše kontrole prodaje karata, kao i 6.500 hiljada evra zbog bacanja pirotehnike i 8.000 evra zbog blokiranja ulaza. Tu je i kzna zbog korišćenja lasera na tribinama u iznosu od 14.000 evra.
FSS se oglasio saopštenjem u kom navodi da je kazna presurova i tražiće odlaganje zbog važnosti meča.
„FSS će zbog značaja predstojeće utakmice protiv Bugarske iskoristiti sva pravna sredstva, odmah uputiti žalbu i pokušati da ublaži kaznu. Potpuno svesni činjenice da su učinjeni prekršaji od strane naših navijača i da smo bili pod uslovnom kaznom, tražićemo odlaganje ili ublažavanja iste, kako bi na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu priredili najbolju moguću atmosferu i pružili punu podršku reprezentaciji“, navodi se u saopštenju FSS.
Kažnjen je i Fudbalski savez Crne Gore sa 20.000 evra zbog lomljenja stolica Crnogoraca u „kavezu“, kao i zabranog vođenja navijača na seldeće gostovanje.
Omri Glazer - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
SPORT
Sputnjik otkriva – zašto Zvezdin golman neće ići u Prištinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala