- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik otkriva – zašto Zvezdin golman neće ići u Prištinu

© Foto : PAUL ELLISOmri Glazer
Omri Glazer - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Nakon što je Evropska kuća fudbala UEFA potvrdila nove termine tri utakmice Izraela, jer su prethodno odložene zbog ratnog stanja u pojasu Gaze, pojavila se informacija da golman Crvene zvezde Omri Glazer neće igrati protiv takozovanog Kosova u Prištini. Sputnjik je iz prve ruke proverio i dobio potvrdu da Zvezdin „kec“ zaista ostaje u Beogradu.
Nije u pitanju nikakav hir sprskog šampiona, već nužna potreba da Omri Glazer, koji je neprikosnoven među stativama crveno-belih, bude na raspolaganju treneru Baraku Baharu za utakmicu sa Železničarom iz Pančeva 11. novembra.
To je samo dan ranije nego što je zakazan dvoboj takozvanog Kosova i Izraela u Prištini u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Iako su izraelski mediji izvestili u tome da mu Zvezda ne dozvoljava zbog Kosova i stava Srbije o južnoj srpskoj pokrajini, to jednostavno ne odgovara istini. Takođe, i pravilnik UEFA je jasan, i u njemu je navedeno da klub nije dužan da pusti fudbalera ukoliko ima obaveze u prvenstvu ili u Kupu, kao što je to slučaj sa utakmicom Železničar Pančevo - Crvena zvezda.
Glazer je inače i rovit, pa Zvezda ni na koji način ne želi da se kocka. Sjajni izraelski golman zaradio je lakšu povredu u dvoboju Crvene zvezde sa IMT-om u kom je šampion Srbije slavio rezultatom 2:1.
Povreda je lakše prirode, a Glazer je preventivno izveden iz igre kako se situacija ne bi pogoršala.
Izrael se nalazi u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, i do kraja ima još četiri utakmice. Prva je protiv takozvanog Kosova 12. novembra, zatim tri dana kasnije protiv Švajcarske.
U sedam dana Izraelci će odigrati čak sedam utakmica, jer ih posle pomerenih i promenjenih termina odigravanja susreta sa tzv. Kosvom i Švajcarskom, očekuju ranije ustaljeni novembarski dvoboji sa Rumunijom (18. novembar) i Andorom u gostima tri dana kasnije.
Partizan - Jedinstvo Ub - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
SPORT
Crno-beli minimalac na „Džajiću“ i tri velika iznenađenja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala