- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Progon se nastavlja: Bugarska bez ikakvog objašnjenja proteruje ruskog novinara

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava, Sofija
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova bez objašnjenja je poništilo akreditaciju dopisniku ruskog lista „Ruska gazeta“ Aleksandru Gacaku i preti mu proterivanjem. Moskva poručuje da sledi odgovor.

„Bugarske vlasti su preduzele neprijateljske akcije prema dopisniku 'Ruske gazete' u toj zemlji Aleksandru Gacaku. Novinar je obavestio rukovodstvo 'Ruske gazete' da je ruska ambasada u Sofiji primila obaveštenje bugarskog Ministarstva spoljnih poslova o poništavanju njegove akreditacije i predstojećoj ekstradiciji. Međutim, razlozi za to nisu saopšteni“, navodi se u saopštenju „Ruske gazete“.

Kako je precizirano, Gacak već nekoliko godina radi u Sofiji i piše članke o problemima unutrašnje i spoljne politike Bugarske, a posebno o pitanjima dobrosusedskih i istorijskih odnosa te zemlje sa Rusijom.

Moskva će odgovoriti

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da će Moskva preduzeti uzvratne mere zbog postupaka bugarskih vlasti prema ruskom novinaru.

„Ovo je još jedan protivzakonit potez jedne od članica NATO protiv ruskih novinara koje oni manijakalno progone. Preduzećemo uzvratne mere“, poručila je Zaharova.

Mihail Slipenčuk - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
RUSIJA
Kad se Evropa osvesti, želeće ponovo sa Rusijom, ali plašim se da će biti kasno /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala