- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brodolom, otkaz i novi selektor za put u Leskovac

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaMladen Krstajić
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Bugarski fudbalski savez razrešio je dužnosti Mladena Krstajića posle brodoloma u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, i sada je poznato ko će naslediti Srbina na klupi. To je Ilijan Ilijev koji je predstavljen u Sofiji kao novi selektor.
Aktuelni trener Černomoreca vodiće nacionalni tim u Leskovcu protiv Srbije u poslednjem meču kvalifikacija.
Kevin Durent - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
SPORT
Ekipa „ludog Srbina“ slavila u ludom meču: Durent tragičar – a NBA ima novu zvezdu
"Mnogo sam razmišljao o predlogu. Teško je dodati još jedan posao mirnom poslu u klubu, ali u ovom teškom momentu ja imam obavezu da pomognem. Igrači su dolazili sa zabrinutošću da igraju za reprezentaciju, to moramo da promenimo i da im damo samopouzdanje. To je prvi zadatak, a drugi da ako ne možemo da pobedimo, bar da ne izgubimo", naveo je Ilijev.
Bugari sa Krstajićem na čelu totalno su podbacili, a kap koja je prelila čašu bio je poraz u oktobru na svom terenu od takođe, prežaljene Litvanije.
Usledila je zahvalnica nekadašnjem selektoru Srbije, koji se nije proslavio ni vodeći Orlove na Mundijalu u Rusiji pre pet godina, kada Srbija sa Krstajićem na mestu selektora nije izašla iz grupe sa Švajcarskom, Brazilom i Kostarikom.
Mladena koji se nije snašao ni u Bugarskoj, zameniće pomenuti Ilijev koji je na prvom mestu bugarskog prvenstva sa Černomorecom posle 15 odigranih kola.
On će nastaviti da radi kao trener pomenutog tima, a vodiće i nacionalni tim u dvoboju sa Srbijom na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu 18. novembra.
I dok su Bugari bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo, Srbiji i bod donosi plasman na završni turnir, na kom nije bila još od 2000. godine i EP u Belgiji i Holandiji.
Srbija bi i pre toga mogla da izbori plasman na EP u slučaju da Crna Gora ostane bez bodova u naredna dva meča sa Litvanijom 16. novembra i Mađarskom tri dana kasnije.
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
FSS: Smenjen Đorđević – postavljen Drulović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala