- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

FSS: Smenjen Đorđević – postavljen Drulović

Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku o razrešenju selektora mlade reprezentacije Dušana Đorđevića i imenovanju na tu poziciju dosadašnjeg člana stručnog štaba A reprezentacije Ljubinka Drulovića.
"Posle tri meča, dve pobede i jednog previsokog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bežim od krivice i apsolutno sam svestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Svom kolegi Ljubinku Druloviću želim od sveg srca da sa ovim momcima uspešno privede kraju kvalifikacioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo. Ništa još nije izgubljeno, imamo šest bodova i priliku da se i dalje borimo za jedno od prva dva mesta u grupi", izjavio je Dušan Đorđević za sajt FSS.
Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga smatra da je ovakva odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana posle teškog poraza u Engleskoj.
"Meni je jako žao što smo morali da povučemo ovaj radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipijelno sa naše strane da je rezultat iz Engleske prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacije", istakao je Tanjga.
Kazao je da je izbor Ljubinka Drulovića bio logičan predlog članova Stručnog odbora FSS.
"Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom naših orlića koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji i kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji", zaključio je Tanjga.
Posle tri odigrane utakmice, Srbija ima šest bodova i nalazi se na deobi drugog mesta sa Engleskom, dok je Ukrajina prva sa maksimalnim učinkom i devet osvojenih bodova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala