- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mitropolit Joanikije se oglasio povodom izbora nove crnogorske Vlade

© Sputnik / Lola ĐorđevićMitropolit Joanikije
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije uputio je čestitke novoizabranim predsjednicima Skupštine i Vlade Crne Gore Andriji Mandiću i Milojku Spajiću povodom izbora na funkcije.
U čestitki Mandiću mitropolit Joanikije je izrazio uverenje da će novi predsednik Skupštine dati vidljiv doprinos vladavini prava u zemlji.
„Uvereni smo da ćete, koristeći Vaše bogato političko iskustvo i mudrost, dati vidljiv doprinos vladavini prava u našoj Otadžbini kako bi svi njeni ljudi i različiti društveni i politički subjekti živeli u međusobnom miru i uzajamnom poštovanju, trudeći se složno i iskreno i za svoje i za opšte dobro. Želimo Vam puni uspeh na toj uzvišenoj i veoma odgovornoj dužnosti", navodi se u čestitki Mandiću.
Janikije je u čestitki Spajiću istakao uverenje da će kao premijer doneti dobro Crnoj Gori.
„Uvereni smo da će Vlada kojom ćete zasluženo predsedavati doneti dobro Crnoj Gori i njenom narodu koji je još uvek željan pravde, slobode i pošteno vrednovanog rada, a ponajviše bratske sloge i međusobnog razumevanja. Želimo Vam puni uspeh na toj visokoj i nadasve odgovornoj dužnosti“, navodi se u čestitki Spajiću.
Premijer Crne Gore Milojko Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
REGION
Počelo je varnicama i udarcima ispod pojasa: Koliko će opstati nova vlast u Crnoj Gori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala