- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đakovac šokirao Zvezdu u zaustavnom vremenu – TSC odveo Partizan na plus šest!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Crvene zvezde
Fudbaler Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Crvena zvezda i TSC remizirali su u zaostalom meču 8. kola Superlige – 1:1 (0:0). Rezervista Aleksandar Katai pogodio je mrežu tima iz Bačke Topole u 84. minutu, da bi Ifet Đakovac šokirao Marakanu golom u sudijskoj nadoknadi. Crveno-beli su na „minus šest“ u odnosu na lidera Partizan posle 12 odigranih kola.
Mučila se Crvena zvezda u najjačem sastavu pred oko 3.000 svojih najvernijih navijača na stadionu „Rajko Mitić“. Gosti iz Bačke Topole stigli su drastično oslabljeni, susret su počeli bez Ilića, Đakovca i Cvetković, dok je Barak Bahar izveo najboljih 11.
Ni to nije pomoglo da se pronađe put do Simićeve mreže u prvom poluvremenu.
Pretila je Zvezda, imala loptu više u posedu, ali bez prave šanse da ozbiljnije ugrozi TSC.
Piter Olajinka se ispromašivao, pa je Izraelac u 66. minutu poslao u igru Šerifa Endiajea, dok je Kraso Zamenrio Stamenića, a Jovan Mijatović Osmana Bukarija.
Ni trostruka izmena nije rezultirala promenom rezultata na Marakani, pa je Izraelac Bahar posegnuo za još jednim „džokerom“ – Aleksandarom Kataijem. Momak iz Srbobrana koji je prošle sezone bio najbolji pojedinac u redovima srpskog šampiona, ove godine priliku dobija „na kašičicu“, a upravo je njegov ulazak na teren doneo prednost domaćinu.
Nakon što je mladi i talentovani Jovan Mijatović pogodio prečku, lopta se odbila pravo na glavu Kataiju koji je glavom sa tri metra poslao u mrežu.
Činilo se da će crveno-beli upisati trijumf i da će prići Partizanu na četiri boda, ali je Ifet Đakovac uspeo da šokira Zvezdu golom u 92. minutu za veliku radost tima koji s klupe vodi Žarko Lazetić.
Na kraju zvižduci za domaće fudbalere.
"Nismo pobedili, a morali smo da dobijemo ovu utakmicu. Ali, moramo da budemo spremni, moramo da se podignemo za utakmicu u subotu", rekao je kratko snuždeni Barak Bahar, trener Crvene zvezde.
Srbija - Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
SPORT
UEFA žestoko kaznila Srbiju za meč sa Bugarskom, FSS se žalio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala