- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predsednik FIFA potvrdio ko će biti domaćin Mundijala 2034. godine

© AP PhotoĐani Infantino, predsednik FIFA
Đani Infantino, predsednik FIFA - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Saudijska Arabija biće domaćin Svetskog prvenstva 2034. godine, potvrdio je predsednik FIFA Đani Infantino. Nakon što je Australija odustala, arapska država bila je jedina opcija i zbog toga je ovaj izbor očekivan.
Svega nekoliko sati pre isteka roka, Australija je odlučila da povuče kandidaturu, što je automatski značilo da će posle Katara koji je 2022. godine organizovao Mundijal, još jedna zemlja Bliskog istoka dobiti organizaciju najvećeg turnira.
„Fudbal ujedinjuje svet kao nijedan drugi sport, a Svetsko prvenstvo je savršen primer poruke jedinstva i inkluzije, kao i primer kako različite kulture mogu da funkcionišu zajedno i da uče kako bi se bolje razumeli. Najveću predstavu na zemlji organizovaće Kanada, Meksiko, i Sjedinjene Američke Države 2026. godine u Severnoj Americi. Naredna dva izdanja FIFA Svetskog prvenstva biće održana u Africi i Evropi. Sa tri slavljeničke utakmice odigrane u Južnoj Americi, Argentina, Paragvaj i Urugvaj - 2023. godine, i u Aziji Saudijska Arabija 2030. godine. Tri izdanja, pet kontinenata i deset zemalja uključenih u organizovanje utakmica na turniru. To čini fudbal zaista globalnim“, izjavio je prvi čovek Međunarodne kuće fudbala Đani Infantino.
Naredni Mundijal 2026. godine biće održan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Kanadi, dok će kongres FIFA do kraja 2024. godine potvrditi domaćina za 2034. godinu.
Emilijano Martinez - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
„Crni pauk“ završio u pravim rukama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala