- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Uključen i helikoper MUP: Četvrti dan potrage za ilegalnim migrantima u Srbiji /foto/

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/MUP SrbijeHelikopter MUP-a Srbije
Helikopter MUP-a Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Helikopterska jedinica MUP-a Srbije uključila se u policijsku akciju koja se sprovodi četvrti dan za redom kako bi se suzbile iregularne migracije, saopštio je MUP. Tokom akcije, koja se sprovodi od 27. oktobra, pronađeno je više stotina migranata, koji su izmešteni u prihvatne centre.
Pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković izjavio je da nekoliko stotina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova već četvrti dan za redom sprovodi snažnu akciju usmerenu na suzbijanju iregularnih migracija, a da im u tome pomažu i pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a.
© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/MUP SrbijePotraga za ilegalnim migrantima- MUP Srbije
Potraga za ilegalnim migrantima-  MUP Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Potraga za ilegalnim migrantima- MUP Srbije
"Danas smo imali opsežnu pretragu terena gde smo uključili i kolege iz Helikopterske jedinice i tom prilikom smo pronašli jednu automatsku pušku, jedan pištolj, 537 komada municije različitog kalibra, dva mobilna telefona i jedan laptop koji će biti predmet dalje obrade", naveo je Luković.
Luković je naglasio da je primetno da je u poslednja dva dana mnogo manji priliv migranata, pogotovu sa teritorije Mađarske, što je dobar znak da se situacija na ovom području polako smiruje.

"Mi ćemo nastaviti dalji rad i uključićemo sve snage i sva raspoloživa sredstva da razbijemo krijumčarske grupe, da ih pohapsimo, a posebno nam je želja da vratimo mir na ovim prostorima“, naglasio je Luković, saopštio je MUP.

Inače, tokom ove policijske akcije koja se sprovodi od 27. oktobra, na prostoru šuma uz graničnu liniju, kao i u legalnom i ilegalnom smeštaju, pronađeno je više stotina migranata, koji su izmešteni u prihvatne centre.
© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/MUP SrbijeMUP Srbije - potraga za ilegalnim migrantima
MUP Srbije - potraga za ilegalnim migrantima - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
MUP Srbije - potraga za ilegalnim migrantima
Među njima su bili i državljani Turske, koji su legalno ušli u Republiku Srbiju, ali su taj boravak zloupotrebili, kako bi krijumčarskim kanalima ušli na prostor Evropske unije.
Srpska policija ih je sprečila u toj nameri i 220 turskih državljana pristalo je da se dobrovoljno vrati u Tursku nakon čega su napustili našu zemlju.
Tokom prepodneva, na graničnom prelazu Reske, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom i tom prilikom dogovorili su konkretne korake u zajedničkoj borbi protiv iregularnih migracija.
Obuka za realizaciju vojnopolicijskih zadataka
 - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
VOJSKA I NAORUŽANJE
U toku intenzivna obuka srpske vojne policije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala