- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudo u Seriji A – od 0:3 do 4:3 za 20 minuta!

© AFP 2023 / TIZIANA FABIKlaudio Ranijeri
Klaudio Ranijeri - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Čuda u životu i u sportu su retka, ali i te kako moguća. Poslednje u nizu dogodilo se u Seriji A, gde je Kaljari koji s klupe vodi prekaljeni stručnjak Klaudio Ranijeri, za nešto više od 20 minuta uspeo od 0:3, da dođe do pobede rezultatom 4:3 u dvoboju sa Frozinoneom.
U nedeljnom matine terminu na teren su istrčali fudbaleri Kaljarija i Frozinonea i niko nije mogao da očekuje da će utakmica biti spektakularna, da će pasti sedam golova, a kamoli da će domaćin uspeti da se vrati iz minusa od tri pogotka i da će na kraju doći do tri boda u italijanskom šampionatu.
Ali, to je fudbal. Valjda je zbog toga najvažnija sporedna stvar na svetu, daleko ispred košarke, odbojke, tenisa i ostalih sportova.
Goleadu na stadionu „Unipol Domus“ na Sardiniji otvorio je Sule u 23. minutu, da bi isti igrač nizom fantastičnih poteza i soloprodorom uspeo da povisi na 0:2 u 37. minutu, a prethodno je Mankosu propustio priliku da donese Kaljariju izjednačenje iz penala, pogodivši prečku.
Breskijani je povisio na 3:0 za Frozinone i činilo se da je Ranijerijev tim završio svoje i da će ostati praznih šaka. Ali, uvođenje iskusnog golgetera Leonarda Pavoletija, ispostaviće se, promeniće tok utakmice i režirati najveće čudo u karijeri Klaudija Ranijerija koji je vodio toliki broj klubova.
Sve do 72. minuta na semaforu je bilo 0:3, a onda je Oristanio na asistenciju Leonarda Pavoletija smanjio na 1:3. Ništa nije slutilo da je na pomolu senzacionalan „comeback“ i totalni preokret!
Makumbu je samo četiri minuta docnije pogodio mrežu gostiju za 2:3, a onda spektakl od 94. do 96. minuta i u centru pažnje, ko drugi nego, „zlatni džoker“ Pavoleti.
Pogodio je, ne jednom, nego dvaput za manje od 120 sekundi i kompletirao je jedan od najvećih i najluđih preokreta u Seriji A.
A nije da ih Kaljari i Ranijeri nisu imali u prošlosti, i to ne tako davnoj. Naime, u finalu plej-ofa za plasman iz Serije B u Seriju A, Kaljari je u prvom meču protiv Parme na svom terenu gubio na poluvremenu rezultatom 0:2, da bi na kraju golovima Luvumbe, Lapadule i ponovo Luvumbe u 90. minutu kompletirao veliki preokret. Na kraju će se ispostaviti da je to čudo bilo dovoljno za plasman u elitni rang, jer je na stadionu „Tardini“ u revanšu meč protekao bez golova i Kaljari se našao u Seriji A, gde je nastavio da niže čuda.
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
SPORT
Nemačka je videla savršenstvo „srpskog bisera“ – Piksi je ponovo na potezu!
Fabio Groso Lion - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Navijači kamenovali autobus u Francuskoj – trener u krvi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala