- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DPS predlaže da se u crnogorskom parlamentu postavi zastava Ukrajine

© Tanjug / MEDIABIROSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj se biraju predsjednik i vlada nastavljena je, a poslanici DPS predložili su da se u parlamentu pored crnogorske, postavi i zastava Ukrajine.
Jevto Eraković (DPS) javio se tokom nastavka sjednice po proceduri i predložio da se uz crnogorsku zastavu u sali postavi i ukrajinska.
„Imajući u vidu da je ovo konstitutivna sjednica i da se većina poslanika barem deklarativno zalaže za evropski put Crne Gore, mislim da je pravi trenutak i zbog toga upućujemo inicijativu da ovaj parlament stane rame uz rame sa Evropskim parlamentom i pokaže da smo zaista na evropskom putu. Radi se o inicijativi da tokom zasjedanja, pored naše, u sali stoji i zastava Ukrajine, koja će tu biti do kraja agresije Rusije na Ukrajinu. Ovo je način gdje će se svi deklarisati kakav je odnos prema EU“, rekao je on.
Milan Knežević (DNP) je predložio da ove predloge razmatraju kad bude izabran novi predsjednik Skupštine i da razmisle i da „pored crnogorske zastave stavimo i zastavu Palestine, Sirije, Izraela, Kolumbije...“
I predsjednik Demokrata Aleksa Bečić je saopštio da se crnogorski parlament prije godinu izjasnio o krizi u Ukrajini i da sada nema potrebe da se o tome raspravlja već da se drže dnevnog reda i da se izabere novo rukovodstvo Skupštine.
Andrija Mandić dolazi na sednicu Skupštine Crne Gore na kojoj se biraju vlada i predsednik parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
REGION
Crna Gora bira predsednika i potpredsednike Skupštine /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala