- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Iranska agencija: Pet hiljada američkih vojnika uključeno u izraelsku kopnenu operaciju u Pojasu Gaze

© AP Photo / Tsafrir AbayovTenkovi izraelske vojske
Tenkovi izraelske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
Pratite nas
Pet hiljada američkih vojnika učestvovalo je u kopnenoj operaciji koju je Izrael započeo u petak u Pojasu Gaze, navodi iranska državna agencija Tasnim, pozivajući se na izvore iz obaveštajnog sektora te države.
Član rukovodstva Hamasa u inostranstvu Ali Baraka izjavio je da je pokušaj kopnene operacije Izraela iz tri pravca u Pojas Gaze propao, a da je izraelska vojska doživela velike gubitke.
„U informaciji od izvora u službama bezbednosti Irana, novinarima agencije Tasnim rečeno je da je oko pet hiljada američkih vojnika učestvovalo u izraelskoj kopnenoj operaciji u Pojasu Gaze u noći između petka i subote“, piše iranska agencija.
Tasnim navodi, pozivajući se na druge obaveštene izvore, da je izraelska vojska pokrenula kopnenu operaciju u kojoj su učestvovale njene tri divizije, ali i nekoliko brigada američke vojske.
Prema informacijama iranske agencije, izraelska vojska sada pokušava da podeli Pojas Gaze na dve ili tri zone, a da zatim pređe u sledeću fazu, računajući da će na ovaj način prekinuti veze palestinskih snaga.
Zgrade oštećene u izraelskom napadu na Gazu - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SVET
UŽIVO Netanijahu: Ovo je misija mog života; Hamas spreman za momentalnu razmenu zatvorenika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala