- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li će „bolest poljupca“ prerano „ugasiti“ karijeru ruskog čuda!?

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaAna Ščerbakova
Ana Ščerbakova - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
Pratite nas
Olimpijska i svetska šampionka u umetničkom klizanju Ruskinja Ana Ščerbakova primorana je da prevremeno okonča karijeru zbog „bolesti poljupca“, odnosno mononukleoze! Nije poznato da li će se vraćati...
Iako joj je tek 19 godina ostvarila i tako mlada ostvarila je velike stvari i dodirnula je zvezde, ali Fajferova žlezdana groznica, kao jedan od oblika mononukleoze, mogla bi prerano da „ugasi“ jednu vrhunsku karijeru.
Mononukleoza se leči, potrebno je doduše vreme, oko šest meseci do potpunog izlečenja, ali problem predstavlja što ostavlja posledice po organizam i imunitet, te se telo nikada više ne vrati u stanje u kom je bilo pre bolesti.
Ščerbakova je aktuelna prvakinja sveta, kao i olimpijaska šampionka, uz Kamilu Valievu u ovom trenutku najpriznatija i najprespektivnija ruska klizačica.
Takođe, umetničko klizanje je samo po sebi kao sport izuzetno fizički zahtevno i telo se brzo „troši“, a karijere završavaju već u 21. ili 22. godini- Brojni ruski stručnjaci prognoziraju da je Anina karijera ugrožena, završena, a ona se još po tom pitanju, nije još oglašavala.
Ipak, njene najava da bi u budućnosti želela da se oproba i u trenerskom poslu, nagoveštavaju da je i te kako realan i najgori i najsuroviji scenario.
„Da, razmišljam o trenerskoj karijeri. Čitav život posvetila sam treninzima i takmičenjima. Naravno da me zanima da isprobam nešto novo“, rekla je Ana, čije reči su preneli ruski mediji.
Zlatna ruska devojka sa Olimpijskih igara u Pekingu i pre toga zlatna iz Stokholma sa Svetskog prvenstva, mogla bi tako saa samo 19 godina da kažem zbogom sportu kom je toliko dala i koji toliko voli.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
Arina je podigla glas – Novak odmah reagovao zbog sramote načinjene teniserkama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala