- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Arina je podigla glas – Novak odmah reagovao zbog sramote načinjene teniserkama /video/

© AP Photo / Manu FernandezArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
Pratite nas
Završni Masters za teniserke počinje u nedelju u Kankunu, ali će tereni na kojima se turnir održava biti spremni tek u subotu. Teniserke do tada treniraju na hotelskim terenima, a jedna od prvih reakcija stigla je od Arine Sabalenke, prve teniserke sveta , posle čega se oglasila organizacija PTPA koju je osnovao Novak Đoković.
Dan pre Završnog Mastersa za muškarce, počinje isti turnir samo za dame i održava se u Kankunu gde su uslovi za teniserke malo je reći katastrofalni.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
Novak ostao zarobljen u Beogradu zbog problema sa letom: „Žao mi je“ /video/
Nije tajna da teniseri dobijaju više novca od teniserki, kao ni to da je ženski tenis često omalovažavan, ali situacija je otišla predaleko jer najboljih osam teniserki ove sezone gotovo da nema gde da se sprema za Završni Masters.
U Kankun su doputovale Arina Sabalenka, Iga Švjontek, Koko Gof, Jelena Ribakina, Ons Žabur, Marketa Vondrušova i Marija Sakari, a svih osam teniserki na raspolaganju je imalo dva teniska terena za treninga i to ona na kojima se neće igrati mečevi.
„Dva terena za treninge do subote za elitne žene našeg sporta. Samo jedan čovek za španovanje reketa. Vau! Šta je ovo!?“, oglasila se javno Sabalenka koja je opravdano imala razloga za žalbu.
Tereni koji su dostupni liče na terene na kojima bi se možda i amateri zapitali da li bi igrali, a oni na kojima će se igrati mečevi biće završeni tek u subotu, samo dan pre početka Mastersa.
Antonio Dubrov, Sabalenkin trener, podelio je snimak sa stadiona koji je još u fazi radova pa je pitanje kako će uopšte stići da bude završen i do subote.
Zbog ove situacije hitno se oglasila i organizacija PTPA koju je osnovao Novak Đoković, najbolji teniser sveta.
„Naš tim za odnose sa igračima je u Kankunu tokom Završnog Mastersa“, poručeno je ispred PTPA uz podeljene fotografije i snimke situacije u meksičkom letovalištu.
Osim toga treba napomenuti da stadion u Kankunu moći da ugosti 6.000 mesta što je najmanje u istoriji na Masters turnirima. Te tribine su još uvek u procesu montaže.
Nagradni fond turnira je 9.000.000 dolara što je gotovo duplo manje od sume koja je rezervisana za Završni Masters u muškoj konkurenciji.
U moru loših stvari u Kankunu, Marketa Vondrušova pokušala je da nasmeje svoje koleginice pa je podelila šaljivu fotografiju na kojoj su teniserke obučene kao da će same sebi izgraditi terene.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
SPORT
Medvedev dobio ruski derbi u Beču, Rubljov jači od Zvereva
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
SPORT
Novak u Parizu čeka na Srbina, ali i još jedno „spuštanje slušalice“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala