- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdina „ručna kočnica“ u neizvesnim završnicama

© Sputnik / Lola ĐorđevićZvezda i Partizan
Zvezda i Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde ušli su u novu sezonu sa velikim očekivanja, ali porazi kvare utisak, posebno su brojni oni koji su došli u neizvesnim završnicama. Upravo takva je bila i poslednja utakmica u kojoj je Partizan slavio sa 88:86.
Dovoljno je reći da je Crvena zvezda na startu poslednje četvrtine vodila sa 68:55, dakle sa 13 poena razlike. I igrači Janisa Sferopulosa su dopustili da sve ispuste i dopuste Partizanu da dođe do ludog preokreta.
I to nije prvi put da se događa crveno-belima. Uključujući i pripremne utakmice, ovaj novi sastav je poražen po osmi put u neizvesnim završnicama. Kao da povuku neku nevidljivu ručnu kočnicu i sve - stane.
Zvezda je protiv Virtusa na gostovanju bila na tri poena zaostatka na nekoliko minuta pre kraja i poražena je. Protiv Monaka u Beogradu Zvezda je vodila sa 70:66 u poslednjoj četvrtini i poražena je. Protiv Žalgirisa je vodila devet poena razlike na početku poslednje četvrtine (53:54) i poražena je. Protiv Partizana sa 13 poena, kao što rekosmo, i poražena je.
Da će biti ovako u sezoni moglo je da se nasluti i u pripremnom periodu.
Zvezda je gubila od Žalgirisa (jedan razlike), od Makabija (tri razlike posle produžetka), od Bajerna (dva razlike) i od Sasarija (pet razlike).
Sve to dok je na klupi bio Duško Ivanović. Sada je na klupi Sferopulos, ali se dogodilo u derbiju nešto već viđeno.
Pre otkaza je Ivanović dobio pitanje vezano za poraze u neizvesnim završnicama, a rekao je da loša igra u završnici nije pravilo.
„Ne, zašto? Pa koliko smo utakmica dobili. Sve zavisi kako se gleda, mislim da smo bili u egalu do poslednja tri minuta kada smo imali tri kardinalne greške u napadu. Nismo imali mnogo grešaka, igrali smo dobro do poslednja tri-četiri minuta, kada su oni stekli malu prednost i onda nismo imali rešenje“, rekao je Ivanović posle poraza od Monaka.
Zvezda je od starta sezone nadigrala Igokeu, Asvel, Cedevitu Olimpiju, Borac i FMP, a može se reći da su protiv Čačana i Pantera ostvarili pobedu u nešto neoizvesnijim završnicama.
Ipak, Borac i FMP svakako nisu isto što i evroligaški timovi.
Sezona je suštinski tek počela i crveno-beli imaju više nego dovoljno vremena da isprave ovakav skor. Prvu šansu imaće u ponedeljak na istom mestu, gostujući Partizanu.

Porazi Crvene zvezde u neizvesnim završnicama:

Zvanični deo sezone:
Partizan - Crvena zvezda 88:86
Virtus - Crvena zvezda 85:79
Crvena zvezda - Monako 76:82
Žalgiris - Crvena zvezda 79:74
Pripremni period:
Crvena zvezda - Žalgiris 84:85
Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 112:109 (84:84)
Bajern Minhen - Crvena zvezda 84:82
Dinamo Sasari - Crvena zvezda 76:71
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
SPORT
Partizan dve nedelje bez Pantera – zadobio dve povrede protiv Zvezde!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala