- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović o derbiju: Blago rečeno – luda utakmica, videćemo šta je sa Panterom

© Sputnik / Lola ĐorđevićPartizan - Zvezda
Partizan - Zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, rekao je da je prvi večiti derbi u sezoni protiv Crvene zvezde bila „blago rečeno luda utakmica“, kao i da treba videti šta je sa kapitenom Kevinom Panterom koji, kako kaže, ima problema s obe noge.
Partizan je uspeo da pobedi posle preokreta u poslednjoj deonici, a pošto je pre toga izgubio 15 poena prednosti iz prve deonice.
„Mnogo, mnogo oscilacija, blago rečeno luda utakmica. Odigrali smo odlično na početku meča, stali smo, Zvezda je preuzela kontrolu. Na krilima navijača smo uspeli da se vratimo u meč. Igrači su uložili maksimum energije, borili su se verovali i na kraju su nagrađeni. Važna, jako važna pobeda, uz mnogo uspona i padova. Dominirali smo u prvom kvartalu i većim delom prvog poluvremena. Onda je usledila nešto što se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Dozvoljavamo rivalu da stiže do poena, nismo u bonusu, a ne pravimo prekršaje. Zvezda se vratila, odigrala maestralno u trećem kvartalu“, rekao je Obradović.
Partizan je bio na ivici poraza pošto je u poslednjoj četvrtini gubio sa 13 poena razlike.
„Delovalo je da je sve gotovo, ali smo uspeli da se podignemo u oba smera, iz dobre odbrane, stiglo je samopouzdanje za igru u napadu. U završnici, Zvezda je promašivala slobodna bacanja, mi pogađali. Utakmica je zaista bila lepa u fantastičnoj atmosferi. Smatram da su svi ljubitelji sporta mogli maksimalno da uživaju u istinskom spektaklu“.
Obradović je istakao da je ekipa imala probleme sa povredama, a posebno je pomenuo kapitena Pantera koji je ponovo podbacio i uz osam poena je imao sedam izgubljenih lopti.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Da li je krizi došao kraj? /video/
„Kontrentno pričam o Smailagiću, Panterom koji ima problema sa obe noge, videćemo o čemu se radi. Nadam se i verujem da će nam ovakva pobeda doneti samopouzdanje. Konačno smo imali dobre procente šuta, što znači da smo igrali pametno u napadu. Momci će dobiti slobodan dan, a zatim se okrećemo novom derbiju. Sada je bitno osvežiti ekipu, a to neće biti lako, uz spomenute povrede o kojima sam pričao“, istakao je Obradović.
Partizan i Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Aleksa nastavlja gde je stao sa Srbijom – i za Sputnjik kaže: „Vidite sve, niste mali“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala